27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anne Kristine Thorsby kommer til Gulden Kunstverk lørdag med sin utstilling «Håp».

Sesongåpner med «Håp» på Gulden Kunstverk

Gulden Kunstverk åpner vinter- og vårsesongen og inviterer til storslått utstillingsåpning i Galleriet lørdag 12. mars kl. 14.00. Anne Kristine Thorsby holder separatutstillingen «Håp» med nye malerier og litografier.
Annonse

Anne Kristine Thorsby som stilte ut første gang i galleriet for nøyaktig fire år siden henter mye av sin inspirasjon fra naturen og hennes signatur er nerven i strøket, i strukturen, i komposisjonen og ikke minst i fargeklangen.

Hennes malerier formidler og gir energi. Hun er opptatt av å finstemme hver farge så de lyser. Lag på lag med farger og strukturer skal til og hun slipper ikke maleriet før det puster av liv, klinger og balanserer, heter det i omtalen av utstillingen.

Annonse

– Nærheten til fjell og hav har alltid vært en stor inspirasjonskilde meg. Jeg blir inspirert av vill og uberørt natur. De siste tre årene har jeg hatt lengre arbeidsopphold nordpå, hvor naturen har en helt egen intensitet. Det er klart at det ufattelige som skjer i Ukraina også har satt sitt preg på arbeidet. Utstillingens hovedverk og tittel har jeg derfor valgt å kalle for HÅP, sier Anne Kristine Thorsby.

Thorsby er på toppen av sin karriere som billedkunstner. Hun ble uteksaminert fra Kunsthøyskolen i 1989 og debuterte på Østlandsutstillingen i 1988. Det store gjennombruddet var som festivalutstiller på Peer Gynt-stevnet i 2004. Alle maleriene ble solgt på åpningen og suksess har fulgt henne siden.

Hun kan telle et førtitalls separatutstillinger rundt om i landet. Kunstanmelderen Tommy Olsson i Morgenbladet skrev blant annet følgende: «Bildene hennes er for gode til ikke å bli lagt merke til». Hun er også lansert internasjonalt med utstillinger både i New York og med deltakelse på Florence Biennale IX i Italia.

Hun har mottatt flere stipend og hatt offentlige utsmykkingsoppdrag, blant annet for Tyrilisenteret i Lillehammer, Norsk skogmuseum, Sør-Fron Kulturhus. Hun er innkjøpt av blant andre Justisdepartementet, Veidekke AS, Norsk Hydro og Statens Veivesen.

«Energien og ærbødigheten hos denne kunstneren er til å ta og føle på», sier Gulden Kunstverks Walter N. Welo.

– Jeg tror at hennes utstilling vil bli en viktig avkobling for folk i en skremmende og urolig tid, avslutter Welo.

Bildet «Håp» som har gitt navn til hele utstillingen. Også den er preget av krigen i Ukraina. (Foto: Kirsti Hovde)
Del:
Annonse