29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Robert Mood kommer 22. mars til Vestfossen kirke med et foredrag sammen med flere andre.

Lokalsamfunnet i møte med mennesker som sliter med livet

Bygdeaksjonen «Øvre Eiker viser ansikt» har invitert tidligere generalsekretær i Norges Røde kors, Robert Mood til Vestfossen kirke tirsdag 22. mars kl. 19.00. Han skulle egentlig vært her i fjor høst, men alle arrangement ble stanset av koronaen. Men nå er både han og resten av panelet klare til en viktig samling.
Annonse

Mood vil ta for seg hva vi som lokalsamfunn og medborgere kan gjøre for de som sliter med å finne fotfeste og tilhørighet. Sammen med Robert Mood deltar også psykiater Randi Rosenqvist, politistasjonssjef Øyvind Aas og lege Hans Kristian Sveaas.

Disse vil kommentere, supplere og gi innspill til temaet ut fra sin fagkompetanse og ut fra sine erfaringer. Kaja Yngsdal Hilleren leder samtalen og bidrar med ungdommelige innspill.

Annonse

Foredraget kom i stand på bakgrunn av de tragiske hendelsene i Kongsberg sist høst. Møtet skulle vært holdt i desember men ble utsatt på grunn av korona.

I et leserinnlegg satte Mood ord på at det ikke bare er helsevesen og politi som har et ansvar for de som sliter, men at det er et ansvar for hele lokalsamfunnet å se, støtte og inkludere mennesker som er i ferd med å gli bort fra fellesskapet.

– Hans foredrag er ment å styrke vårt engasjement og gi oss motivasjon til denne viktige oppgaven, og å peke på de mulighetene vi har til å hjelpe. For oss alminnelige borgere dreier det seg ikke om å gripe inn overfor mennesker med alvorlige psykiske lidelser eller med ekstrem adferd, sier Svein Ludvig Larsen.

Han mener det handler om å være tilstede i våre nærmiljø og se de som trenger å bli sett, og å avverge at noen blir stående utenfor fellesskapet og eventuelt havner i skadelige miljø.

– Vårt mål er å bidra til et lokalsamfunn der vi fra hvert vårt ståsted kan være med å skape det trygge og inkluderende samfunn vi ønsker for oss selv og våre barn. Dette er et høyt prioritert satsingsområde for Øvre Eiker kommune og inngår i det toleransearbeidet som «Øvre Eiker viser ansikt» står bak.

Det vil være anledning til spørsmål og kommentarer fra salen til innleder og panel. Møtet holdes i Vestfossen kirke 22. mars. Dørene åpner kl.18.30 og møtet er i regi av Øvre Eiker Viser Ansikt.

Del:
Annonse