22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Disse skal til Tyskland våren neste år. F.v. ser vi Oliver Næss, Jonas Løvtangen, Roy A. Kristofersen, Stine Bersvendsen, Amanta Nordby og Tonje Å. Strande.

Laber interesse for nytt Ragnarok-LAN på Hokksund Ungdomsskole

(Oppdatert kl. 11.45 18.03.22) Interessen for det planlagte Ragnarok-LANet på Hokksund Ungdomsskole 1. til 3. april er laber. Frykt for utsettelse er nå erstattet med muligheter for et nedskalert arrangement. Onsdag 23. mars må de ta en avgjørelse.
Annonse

Ingen kan med sikkerhet si hvorfor det ellers så populære LANet har fått langt færre påmeldte til nå i år, men koronatrøtte ungdommer er en av forklaringene som ungdommene selv kommer opp med.

Eikernytt.no møtte noen av dem på Hokksund Ungdomsskole i dag sammen med foreldre i arrangementskomiteen.

Annonse

– Det er trolig mange av oss som er litt ekstra forsiktige når det gjelder smitte da mange har familie som er sårbare for koronasmitte, sa et par av elevene. Andre igjen synes det er like greit å sitte hjemme på rommet og spille, selv om et Ragnarok-LAN byr på langt mer enn bare dataspilling.

82 av 160 plasser solgt
Det er bare litt over halvparten av alle plassene som er solgt pr. dags dato. Ifølge Roy Anders Kristofersen i arrangementskomiteen er det for lite til å kunne kjøre arrangementet slik det var før koronapandemien stengte dette tilbudet ned.

– Det er et stort apparat som skal til og vi må kanskje utsette dette til høsten eller kjøre et nedskalert arrangement nå om vi ikke får nok ungdommer med nå, sier han og legger til at det er stor stemning for å avvikle LAN-et denne våren.

Ungdommene som allerede har meldt seg på liker dårlig muligheten for en utsettelse. Ifølge mamma til påmeldt spiller, Tonje Åhlander Strande, så kommer mange til å bli skikkelig skuffet for at de ikke kan få denne helgen sammen med andre spill-interesserte.

Det er ungdom i alderen 13 til 18 år som kan komme på denne samlingen i Sentrumshallen på Hokksund Ungdomsskole. Invitasjon er sendt ut til skolene i nabokommunene og til Eiker VGS. Ved siden av tre dager med lite søvn, mye energidrikk og fritt for foreldre som maser om spilletid, så blir det konkurranser, premiering og andre aktiviteter for de som ønsker det.

Slik så det ut i hallen sist det ble arrangert LAN-party i 2019. Her var det full fart med spill og konkurranser hele helgen.

Har stor betydning
LAN-partyet i Hokksund er ikke bare et godt tilbud til spilleglade ungdommer. Det er også den viktigste inntektskilden i dugnaden som må til for at vi kan sende 10. klassingene våre på studietur til Tyskland for å lære mer om jødeutryddelsen under andre verdenskrig – med mer.

Og med Russlands krigføring mot Ukraina synes ungdommene det er ekstra viktig å kunne lære mer om dette temaet. Nå skal de riktignok ikke reise før neste vår, men de tror temaet dessverre vil være høyaktuelt også da.

Lokal dugnadsinnsats
Det er syvende gangen ungdomsskolen arrangerer et slik LAN-party og alt samme skjer på dugnad. Det er en kjerne av lokale organisatorer som har vært med i flere år. I tillegg må alle foreldre stille opp for å sørge for at ungdommene får et så sikkert og godt opphold som mulig.

For det er ikke bare det tekniske som skal stemme under en slik samling. Også vakthold, matservering, og overnatting skal ordnes.

Dugnadsinnsatsen her er en del av avtalen med kommunen om finansiering av disse toleransereisene. Kommunen dekker halvparten mens skolen må ta den andre halvparten gjennom dugnader og andre aktiviteter som genererer inntekter. Målet er at ingen elever skal ekskluderes fra turene på grunn av økonomi.

Normalt genererer LAN-partyet rundt 150.000 kroner. Det er med andre ord veldig viktig for elevene at dette blir gjennomført som planlagt. Også lokale sponsorer stiller opp sammen med Eiker Vekst som har tatt på seg jobben med matserveringen.

Ungdommene spilte og sov på skift og selv om dette tar på en ung kropp, var det få som ville gått glipp av dette den gang.
Del:
Annonse