21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra premieren på «Hageflekk 3050» som høstet stående applaus i Mjøndalen Samfunnshus lørdag.

Stående applaus for miljøengasjerte skuespillere i Mjøndalen

Det ble stående applaus og blomster til alle da Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater hadde premiere på stykket «Hageflekk 3050» lørdag ettermiddag. Her var det humor, spenning, miljøkamp og kampen for å overleve som innsekter i en herlig blanding som både store og små satte stor pris på.
Annonse

Hvert år siden 2010 har Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater satt opp en forestilling i samfunnshuset i Mjøndalen. Men i to år nå har de måttet avlyse forestillingene på grunn i koronapandemien. Lørdag var de imidlertid klare med sin 11. forestilling – «Hageflekk 3050».

Det er sikkert mange som lurer på stykkets tittel. Men hageflekken i Mjøndalen er Wildenveys Plass – som etter teatergruppens mening er omgjort fra en oase for pollinerende innsekter, til en plass med stein, betong og altfor lite blomster. I tillegg kommer den stygge gressklipperen for ofte slik at kløveren aldri rekker å vokse seg stor nok til å gi mat til innsektene.

Annonse

Og om dette ikke var nok, så er det tørke denne sommeren som stykket utspiller seg. Det gjør at biene som holder til her truer med å «utvandre» til Krokstadelva. Det skjer heldigvis ikke, men situasjonen er alvorlig.

Det blir ikke mindre alvorlig og spennende når monstervepsene Geitrams kommer til hageflekken deres. Men humlene tar mot til seg og tar opp kampen. Monstervepsene finner det best å fly over elva og til skogene der.

Som vi skjønner har teatergruppa denne gang et miljøengasjement for sitt stykke – et stykke de har skrevet selv. Her finner du bier, humler, marker og larver og noen skumle monstervepser.

Stykket spilles også søndag 20. mars kl. 14.00, torsdag 24. mars kl. 18 og fredag 25. mars på samme tid. Alt sammen skjer i Mjøndalen Samfunnshus.

Det er fortsatt billetter igjen selv om premieren lørdag var utsolgt.

Her ser du noen bilder fra lørdagens premiere.

Del:
Annonse