29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Erik Dammen (t.v.) og Willy Skaret jobber nå med å få Eiker Bordtennisklubb ut av «koronatåka» og klubben arrangerer 2. april en turnering for barn mellom ni og 12 år.

Nytt styre og ny giv for Eiker Bordtennisklubb

To år med koronapandemi har satt sitt preg også på Eiker Bordtennisklubb med hovedsete i Hokksundhallen. Unge medlemmer formelig «rant ut døra», men nå er sitasjonen annerledes. Lørdag 2. april skal det arrangeres stevne med hovedvekt på de unge og nye medlemmene i klubben.
Annonse

Mange idrettslag har slitt hardt under koronapandemien, og Eiker Bordtennisklubb er i så måte ikke noe unntak. Særlig de unge medlemmene forsvant ut døra og igjen sto de mest ivrige og veteranene. Nå er det tatt nye grep for å få inn nye medlemmer og allerede 2. april skal det arrangeres et eget stevne for de nye og yngste medlemmene.

To av initiativtakerne til nysatsingen er Willy Skaret og Erik Dammen. Begge kan med god margin kalles veteraner selv om Willy ikke har spilt i så mange årene i denne omgangen. Mange kjenner han best som ildsjel innen bandyen i Solbergelva, men nå er det altså bordtennis som gjelder. Erik har derimot 10-12 bak seg i klubben og spiller nå i klassen 70+.

Annonse

100 til 120 spillere
Willy håper at stevnet neste lørdag vil samle mellom 100 og 120 unge spillere i alderen ni til 12 år. Veteranene og spillerne på de ulike divisjonslagene i klubben stiller opp for å bistå.

Eiker Bordtennisklubb har siden starten i 1996 hatt en rekke gode spillere på nasjonalt nivå og familien Sandberg har vært, og er fortsatt sentrale personer i klubben – både på drift, men også som spillere.

Men også veteranspillerne har gjort det bra den siste tiden og i siste NM i Bergen kom de hjem med hele åtte medaljer i kofferten.

Trenger sponsorer
Selv om Eiker Bordtennisklubb pr. nå har en grei økonomi, er de som de fleste andre på sponsorjakt. Med en hall-leie på ca. 200.000 i året er det mye som skal inn og salg av utstyr, medlemsavgifter og kiosksalg kan ikke dekke alt.

Også her spiller Willy Skaret en sentral rolle. Han har gjennom jobben sin i Askland i Mjøndalen skaffet seg et solid kontaktnett som klubben og de rundt 100 medlemmene nå nyter godt av gjennom ulike sponsoravtaler.

Slik ser «den nye» bordtennishallen ut med 12 bord fast. Den ligger i Hokksundhallen til turnforeningen.
Del:
Annonse