20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trude Furebotten med eksempler på det de sendte med turistbussen til Bergen slik at de ukrainske flyktningene slapp å være sulte på hele turen.

Donerte mat til sultne ukrainere på busstur til Bergen

Ukrainske flyktninger på vei fra mottaket i Råde til Bergen med buss, stoppet i Hokksund for å kjøpe seg mat og bytte av sjåfør. Men ingen av kortene deres virket på bensinstasjonen og da måtte T.H. Liens tenke kreativt for å få næring i de sultne flyktningene. Extra i Hokksund sentrum ble redningen.
Annonse

Det var i forrige uke at T.H. Liens Turistbusser startet med å kjøre 40 ukrainske flyktninger fra Råde til Bergen hver dag. På grunn av den lange turen ble det sjåførbytte i Hokksund.

Men ingen på Råde hadde tenkt på at flyktningene trengte mat på den lange bussturen og overraskelsen var stor da det viste seg at alle kortene de hadde med seg var sperret og ikke kunne brukes til å kjøpe mat for.

Annonse

T.H. Liens tok derfor kontakt med Extra i Hokksund sentrum for å høre om de kunne bidra med litt mat og drikke til sultne og tørste passasjerer. Det gjorde de med glede.

Kastet seg rundt
– Vi fikk en mann på døra her kl. 10 som spurte om vi kunne hjelpe. Det ville vi selvsagt og kastet oss rundt for å samle sammen det vi kunne gi av frukt, tørrvarer og drikke. Bussen hadde ikke kjølekapasitet til så mye så det måtte bli varer som kunne spises med en gang. I tillegg var det behov for sanitærartikler, sier Trude Furebotten i Extra Hokksund.

Mannen viste seg å være Tom Kristian Lien. Han fikk med seg en rekke matvarer og andre nødvendighetsartikler slik at de kunne klare reisen til Bergen.

Sponser av egen lomme
Coop-kjeden har satt av 10 mill. kroner til Ukraina-flyktningene. I tillegg er det til nå kommet inn vel én million fra kjedens kunder som blir spurt om å gi et bidrag når de betaler i kassa.

– Disse varene sponser vi som butikk lokalt, men det går naturlig nok ut over andre ting vi normalt sponser, sier Trude Furebotten.

Hun forteller at de har begrensede midler på dette budsjettet og oppfordrer derfor andre butikker i området til å stille opp for å hjelpe de som kjører gjennom Hokksund med buss til andre steder i landet.

– Det føles godt å kunne gi hjelp på denne måten. Her ser vi at hjelpen kommer til nytte på en helt konkret måte og ikke gjennom mellommenn, sier hun og benytter anledningen til å takke alle kundene sine lokalt som har bidratt med penger når de handler i butikken.

Det har ikke lykkes å få tak i representanter for T.H. Liens Turistbusser om denne saken.

Trude Furebotten og Tom Kristian Lien fra T.H. Liens med noen av matvarene som ble donert sist uke. (Foto: Privat)
Del:
Annonse