27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Heimevernet skal øve i Hokksund onsdag og det blir en del aktivitet – primært ved flyplassen. Dette bildet viser soldater fra HV03 under en tidligere øvelse. (Foto: Forsvarets mediearkiv)

Stor HV-øvelse i Hokksund – flyplassen blir hovedarena

I morgen onsdag skal det foregå en større HV-øvelse i Hokksund og omegn. Det meste av aktiviteten vil skje på Hokksund flyplass der et gammelt og riveferdig hus skal brukes i øvelsen.
Annonse

Onsdag den 23. mars skal Heimevernet trene i Hokksund mellom klokka 08.00 og 19.00. Det vil befinne seg militært personell og utstyr både i og utenfor Hokksund, samt på veiene til og fra Kongsberg denne dagen. De vil primært befinne seg på og ved Flyplassveien 41 i Hokksund, der de skal trene ved et rivningsobjekt som har en relativt skjerma beliggenhet fra annen bebyggelse.

– Dette er militær trening og øvingsaktivitet som gjør oss i stand til å løse pålagte oppgaver og oppdrag i forsvar av Norge, sier Mats Conny Øien, major i innsatsstyrken HV 03.

Annonse

Øien understreker at det er snakk om helt normal trening og øvingsaktivitet for heimevernet og innsatsstyrken, og har ingenting med situasjonen i Ukraina å gjøre.

Del:
Annonse