19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sjef for Økokrim Pål K. Lønseth, advarer mot utspekulerte svindlere som utgir seg for å være fra Økokrim.

Svindlere utgir seg for å være etterforskere fra Økokrim

Økokrim ønsker å advare at kriminelle utgir seg for å være Økokrim. Svindlerne ringer fra Økokrims telefonnummer, oppgir Økokrims adresse og presenterer seg med tjenestenummer.
Annonse

– Det er viktig for oss å gi beskjed om at vårt navn misbrukes av kriminelle til å begå bedrageri. Økokrim vil aldri be deg om å oppgi PIN eller kode til din BankID, sier sjef for Økokrim Pål K. Lønseth.

Svindlerne ringer altså fra Økokrims telefonnummer, oppgir Økokrims adresse og presenterer seg med tjenestenummer. De oppgir personnummer på den de snakker med, og forklarer at vedkommende har trykket på en lenke og at noen har misbrukt navnet for å skaffe seg lån.

Annonse

De gir videre beskjed om at de er forpliktet til å samarbeide med politiet. Til slutt har svindlerne så mye informasjon at de lykkes i å ta ut store pengebeløp fra banken.

Økokrim, politiet eller banken vil aldri be deg om å oppgi PIN eller kode til din BankID.

Spoofing
De kriminelle bruker Økokrims telefonnummer. Spoofing er en teknikk svindlerne bruker slik at den innkommende samtalen ser ut til å komme fra et annet nummer enn den faktisk gjør.

Om du er i tvil om en oppringing virkelig er fra Økokrim, ring sentralbordet deres og be om å bli satt over til den som ringte deg.

Tips her
Kontakt Økokrims responssenter på 23 29 10 00.

Del:
Annonse