20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker Musikkorps, Celebration og Hokksund Mikre- og Minising inviterer til konsert i Vestfossen kirke fredag kveld. Overskudd går til ukrainske flyktninger i Øvre Eiker.

Gir hele overskuddet av vårkonserten til Ukraina-flyktninger lokalt

Hvis du noen gang har vurdert å gå på konsert for å støtte noen. Da bør du benytte anledningen førstkommende fredag. Øvre Eiker Musikkorps har nemlig sammen med gospelkoret Celebration og Øvre Eiker Mikro- og Minising bestemt å gi bort hele overskuddet til Ukrainske flyktninger i Øvre Eiker.
Annonse

Det som skulle vært en julekonsert ble aldri noe av på grunn av koronapandemien. Men en skikkelig førpåske-konsert skal det i hvert fall bli. Det lover Petter Anthon Næss, som er kapellmester for korpset og dirigent for Celebration. Stedet er Vestfossen kirke.

Programmet er til en viss grad tilpasset situasjonen og det faktum at overskuddet går til Ukrainske flyktninger som kommer til Øvre Eiker gjennom støttegruppa «Øvre Eiker for Ukraina», som blant andre Adrian Tollefsen og Oleksii Vasyliev står bak. Sistnevnte studerer i Oslo og bor i Hokksund og er med på arbeidet med å hjelpe sine landsmenn.

Annonse

Til nå er det kommet 17 flyktninger til kommunen, hvorav syv er barn. Men det ventes langt flere og Øvre Eiker er bedt om å kunne huse inntil 200 i første omgang.

Støttegruppa har startet opp med samlinger på Arbeidern hver torsdag hvor det severes kaffe og vafler. Dette for at de som kommer skal bli bedre kjent med hverandre og andre som er villig til å stille opp for dem. Det er også flere fra Ukraina som bor fast i Norge, og som utgjør en ressurs med tanke på språk og integrering i samfunnet. I tillegg skal det arrangeres grillfester på eiendommen til Tollefsen én gang i måneden. Første forsøk på det var sist lørdag.

I tillegg til sosiale sammenkomster jobbes det nå med å samle inn brukte mobiler og bærbare PCer slik at de som kommer kan kommunisere med folk i hjemlandet og andre steder. Det jobbes også med å etablere en gruppe som kan bistå med helt praktiske ting som barnehageplass, snakke med Nav og eventuelle boligutleiere. Språkbarrieren er stor for mange.

Ville gjøre noe ekstra
– Dette er en konsert som skal «ose av» vår og fremtidshåp, men også gi mulighet for ettertanke, sier Marit Thomassen og Bente Heier i Celebration.

De mener repertoaret passer godt til temaet, men lover samtidig at det kommer til å bli litt fart i både sang og musikk.

I tillegg til musikk og sang fra så vel Celebration som Hokksund Mikro- og Minising, blir det en avdeling der en representant for støttegruppa «Øvre Eiker for Ukraina» vil si litt om det frivillige arbeidet de gjør.

Det blir også en markering med en rekke lands flagg for å vise at deres konflikter og kriser ikke er helt glemt i den store mobiliseringen for Ukraina som vi nå ser over hele Europa.

– Det er viktig at vi fyller Vestfossen kirke denne kvelden. Det gir mer penger til de som trenger det og vi håper det gir folk en god følelse av å kunne bidra samtidig som du får oppleve en fin konsert, sier Petter Anthon Næss.

Som en ekstra gest blir alle ukrainere som har kommet så langt invitert til å delta på konserten sammen med barna sine.

Del:
Annonse