19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale takker Morten Lauvbu for sin mangeårige innsats i kommunen under siste kommunestyremøte. (Fotos: ØEK)

Kommunalsjef Morten Lauvbu gikk av med pensjon etter 25 år i Øvre Eiker

Kommunalsjef for seksjon samfunnsutvikling, Morten Lauvbu, gikk av med pensjon etter 25 år i Øvre Eiker kommune. Han ble hedret i siste kommunestyremøte med stående applaus.
Annonse

– Det er en bauta i kommunen som nå har valgt å pensjonere seg. Ordfører Knut Kvale takket Lauvbu av foran hele kommunestyret. Det er kommunen som melder dette i en pressemelding.

– Du har hatt et langt liv i kommunen, og du innehar stor respekt hos flere generasjoner politikere, oss her inkludert. Jeg kjenner ingen som har større oversikt over forvaltningsprosesser i det offentlige Norge enn deg. Du har betydd så mye for hele organisasjonen. Den jobben du har gjort med samfunnsbygging, har også betydd mye for innbyggerne og hvordan Øvre Eiker ser ut i dag, med sine tettsteder og infrastruktur. Det vil komme generasjoner framover til gode. Takk, sa ordføreren.

Annonse

– Et solid fotavtrykk i utviklingen av lokalsamfunnet
Kommunedirektør Trude Andresen delte sammen med ordføreren ut gullklokke til Lauvbu under en avslutningsfest for tidligere og nåværende kolleger.

– Vi har regnet ut at du ca. i dag har vært 25 år i kommunen, så denne klokka fortjener du virkelig. Vi feirer ikke at du går av, men vi feirer 25 års innsats for Øvre Eiker kommune og et solid fotavtrykk i utvikling av lokalsamfunnet. Du er en rund, raus og omsorgsfull leder, enkel å forholde seg til og en leder som gir frihet. Det har mange sagt til meg av dine kolleger, sa Andresen.

Startet på ungdomsklubb
Morten Lauvbus første jobb i Øvre Eiker kommune var på ungdomsklubb. Så jobbet han mange år i embetsverket i departementer i Oslo. I 1997 var han ansatt som avdelingsdirektør i Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet og søkte da jobb i Øvre Eiker som plansjef.

Begrunnelsen var ønsket om å være med og utvikle kommunen som han var så glad i. Denne jobben har han hatt helt fram til han nå går av med pensjon, men overlappende har han også vært rådmann i kommunen i halvannet år, fram til Trude Andresen ble ansatt i 2015.

Jobbet under fem ordførere
I løpet av sine 25 år i kommunen har Morten jobbet under fem ulike ordførere. Både Ann Sire Fjerdingstad (ordfører 2009-2019) og Anders Werp (ordfører 1999-2009) var til stede for å hylle Lauvbu og takke for godt samarbeid mellom det politiske og det administrative. Lauvbu selv anslo å ha deltatt på rundt 250 kommunestyremøter og skrevet 400 saker til politisk behandling.

– Et flott sted å være
Selv om det er vemodig å gå av med pensjon, ser Morten Lauvbu fram mot roligere dager og mer tid til familien sin. Han oppsummere årene i Øvre Eiker på denne måten:

– Øvre Eiker kommune har vært et flott sted å være. Jeg er takknemlig for å ha hatt så gode kolleger som virkelig har vist at de bryr seg når det røyner på. Det har vært mye moro og flott å være med og jobbe med noe så meningsfullt som samfunnsutvikling. Og så oppsummerer jeg med å sitere Winston Churchill «Det er utrolig hva man kan få til hvis man ikke er så nøye med hvem som får æra for det». Det tror jeg har vært meg.

Arvtager på plass
Det er Susanne Vist som er ansatt som ny kommunalsjef for seksjon samfunnsutvikling. Hun startet i jobben 1. april.

Et samlet kommunestyre med stående applaus for Morten Lauvbu som nå er blitt pensjonist etter 25 år i kommunen.
Del:
Annonse