15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Arild Sørensen fra åpningen av den nye delikatesseforretningen i Sørensen Fisk og Vilt i mai 2020. Nå er butikken stengt av Mattilsynet på grunn av blant annet dårlig renhold.

Stengte delikatesseforretning på dagen – dårlig renhold årsaken

Mattilsynet stengte tirsdag denne uken Sørensen Fisk og Vilt i Vestfossen med umiddelbar virkning. Det skjedde etter en befaring der de så et renhold som var så dårlig at det kunne utgjøre en fare for kundene. Det er ikke ofte Mattilsynet stenger virksomheter på dagen.
Annonse

Det skal ha vært et tips fra en kunde som førte til at Mattilsynet tirsdag denne uken kom på uanmeldt tilsyn hos Sørensen Fisk og Vilt i Vestfossen. Butikken, som beskriver seg selv som en delikatesseforretning, åpnet i mai 2020 med Arild Sørensen som innehaver.

På sine Facebooksider skriver butikken følgende: «Vi vil holde stengt til over påske, da vi må foreta en omgjøring i butikken. Det er ikke vi som har bestemt dette det er i fra mattilsynet».

Annonse

Gjennomgående dårlig renhold
Det var altså Mattilsynet som tirsdag denne uken stengte butikken med umiddelbar virkning.

– Det er ikke ofte vi går til dette skrittet, men her ble det avdekket det vi beskriver som gjennomgående dårlig renhold og anså at dette var en fare for kundene, sier seniorinspektør i Mattilsynet, Ann Kristin Lumkjær Hoel til Eikernytt.no.

Hun understreker at den endelige rapporten fra tilsynet ikke er klar ennå, men sier at butikken ikke kan åpne igjen før de avvikene som vil bli listet opp er rettet opp i.

– Butikkinnehaveren vil få rapporten om kort tid og må da lukke de avvikene som er gjennom å gjøre riktige tiltak. Deretter må vi varsles og i slike tilfeller som dette er det ikke uvanlig at vi reiser på et nytt tilsyn for å sjekke at alt er i orden, sier Hoel.

Butikken selger både ferske og fryste varer og sjømat er spesielt utsatt for bakterier og som dermed kan være farlige å spise.

Det har ikke lykkes Eikernytt.no å komme i kontakt med innehaveren av butikken, Arild Sørensen.

Del:
Annonse