19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lasse Nilsen og William Lo Presti på standen til UB-en Deadline. (Foto: Jonas Nedberg)

Viste frem ungdomsbedriftene sine på Eiker VGS

I går hadde elever på Eiker videregående skole messe for å vise frem sine ungdomsbedrifter. Tolv bedrifter over et vidt spekter av bransjer var representert. I løpet av dagen var det mange som stakk innom og tok en kikk.
Annonse

«Deadline» var en av bedriftene som var på messa. Produktet deres er en boksåpner som gjør at vi kan «chugge» eller innta innholdet raskere. Dette har de laget på skolens 3D-printer.

William Lo Presti er markedsansvarlig for Deadline. Han sa til oss at arbeidet med ungdomsbedriften er både lærerikt og annerledes enn vanlig skole. De lærer litt om hvordan det er å starte egen bedrift. De har ikke solgt noe av produktet sitt ennå, men de hadde håp om at noen ville se et potensial i løpet av messen.

Annonse

«Reclothing» var også blant bedriftene som var til stede. Målet til disse guttene er å gjenbruke klær, og å kaste mindre. De tar imot brukte klær og piffer dem opp ved hjelp av blant annet nye farger.

Tyler Hellebo med Safestation. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Vi snakket litt med Andrè Bjørnstad i bedriften. Han sa at det er både gøy og spennende å drive bedrift i så ung alder, og han anbefaler at flere ungdommer også griper muligheten til å starte for seg selv.

– Dette er lærerik og gir oss en variasjon i skolehverdagen, sa Bjørnstad videre. Selv om han synes arbeidet med bedriften er interessant, tror han ikke at han kommer til å fortsette med egen bedrift etter at han er ferdig på Eiker videregående skole. Øverst på ønskelista når det gjelder yrkesvalg står nemlig fotball.

Det var også gjester fra Hadeland videregående skole til stede.

Tekst: Filip August Fleischer og Jonas Nedberg, elever på media vg3.)

Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Eiker VGS.

Mats Bermingrud og Henriette Skogly. (Foto: Per Jørund Grøthe)
Del:
Annonse