29. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sommeren er ikke helt her ennå og fra natt til mandag er det meldt om mer snø over hele Østlandet. Ikke tid for omlegging til sommerdekk ennå, med andre ord.

Ikke helt vår ennå: Varsler snø og skogbrannfare på samme tid

Deilig sol om dagen, men kalde netter, gjør at værsituasjonen kan være utfordrende. Det har ikke kommet nevneverdig med nedbør den siste tiden og det er derfor knusktørt i skog og mark. Men det kan fort endre seg. Nå kommer det nemlig mer snø.
Annonse

Varsom.no har i dag sendt ut gult farevarsel for snø fra natt til søndag til og med mandag kveld. På grunn av kalde nattetemperaturer kan det komme mellom fem og 10 centimeter med snø. Det er med andre ord ikke lurt å bytte til sommerdekk riktig ennå.

Samtidig som det er meldt om snø, er det et gående varsel om skogbrannfare på gult nivå. At faren er overhengende viser dagens mange meldinger om skog- og gressbranner i Sør-Øst politidistrikt.

Annonse

For Eiker-bygdenes vedkommende kan vi se fram til en søndag med opp mot 10 varmegrader på dagen, men det blir betydelig kaldere på natt til mandag da det er meldt om noen grader på minussiden og nedbør. Den kommer da som snø.

For Hokksund gjelder det et varsel om nedbør på 6,9 mm. Kommer alt dette som snø er det altså snakk om rundt syv centimeter med nysnø på bakken i løpet av et døgn.

Del:
Annonse