4. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik ser det ut i Sentrumshallen med mye lys, lyd og konkurranser på storskjerm.

Spillglede med lysshow, høy musikk og VR-briller på Ragnarok

Nærmere 120 ungdommer er nå i full gang med «gaming» i Sentrumshallen på Hokksund Ungdomsskole. Siden fredag ettermiddag har de holdt på og vil ikke gi seg før søndag klokken 12. Det er nemlig LAN-party for alt det er verdt.
Annonse

Som tidligere omtalt på Eikernytt.no var det litt laber interesse for å bli med på LAN-partyet Ragnarok på Hokksund Ungdomsskole. Men etter at vi omtalte saken, strømmet det på med påmeldinger, og i dag er det ingen som angrer på at de stilte opp.

Nærmere 120 ungdommer har siden fredag ettermiddag spilt og hatt det moro i Sentrumshallen, som for anledningen er omgjort fra håndballarena til gaminghall med storskjerm der de beste skal spille mot hverandre utover kvelden i dag.

Annonse

Det er elever ved Buskerud Folkehøgskole som står for spill-konkurransene og som styrer dette showet. Skolen har nemlig egen E-sport line i tillegg til en linje for design og programmering av spill. Dermed burde nettopp denne delen av arrangementet være i de beste hender.

Det er en egen avdeling for VR-briller og dette var veldig populært. Noe det helt klart blir satset mer på neste år, sier arrangørene.

Resten er det alle foreldrene som tar seg av – hele 150 i tallet fordelt over hele helgen. Ifølge Roy A. Kristofersen i arrangementskomiteen, er tilbakemeldingene bare positive. Han tror det blir langt lettere å arrangere et LAN-party neste år ettersom mange av de som nå sitter og spiller i hallen, aldri før har vært på et slikt arrangement. Men det ga helt klart mersmak.

Arrangementet varer helt fram til søndag kl. 12.00 – da kuttes strømmen til maskinene i hallen. Og de fleste har nok fått nok spilletid innen da. Det soves nemlig ekstremt lite på slike arrangement og madrasser og liggeunderlag ligger aldri langt unna spillkonsollene. Andre trekker seg tilbake til kultursalen på skolen for å få seg noen timer med kvalitetssøvn.

Hans Christian Zottmann fra Hokksund er en ivrig spiller og har vært med én gang tidligere på dette LANet. Nå spiller han mot kameraten ved siden av og kan skryte av én seier så langt.

Nå er det ikke spilling hele tiden. Det er lagt inn pauser og bespisning pluss lufting slik at ungdommene ikke blir helt «firkanta» i øynene i løpet av helga. Men skal vi tro dem vi snakket med er dette bare helt topp og en opplevelse de ikke ville være foruten.

Her sitter ungdommen på rekke og rad med sine spillkonsoller. Som vi ser er det mye kabler og strøm som skal på plass for å få alt til å virke.
Elever fra Buskerud Folkehøgskole styrer blant annet showet på storskjermen herfra. Foran ser vi Camilla Barstad og Ivan Johannes Kirkegaard. Stående bak (forfra) ser vi Phillip Goldberg og Aleksander Longum.
Oversiktsbilde av hallen hvor det spilles og soves om hverandre mellom «slagene».
Del: