22. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her brenner det godt og brannvesenet måtte rykke ut for å slukke da det var fare for spredning til krattskogen. (Foto: Leserfoto)

Brannvesenet måtte rykke ut til krattbrann på Gamle Kongsbergvei

Brannvesenet rykket like før klokken 10 ut til gress- og krattbrann på en eiendom ved Gamle Kongsbergvei. Det ble meldt om at det var en komposthaug som brant, men den lå inntil en skråning med mye kratt.
Annonse

110-sentralen sendte en mannskapsbil fra Mjøndalen til stedet og de ankom for få minutter siden da dette skrives kl. 10.20.

Ifølge en beboer langs Gamle Kongsbergvei er det flere som benytter anledningen til å brenne bål i dag. Det er som kjent bålforbud fra 15. april og brannvesenet har fått flere meldinger om bål som har tatt av eller som ikke er passet godt nok på.

Annonse

Det er knusktørt en rekke stedet og det må utvises stor varsomhet ved brenning. Det blåser også en del i dag og det gjør ikke situasjonen noe bedre.

Brannvesenet har akkurat ankommet og starter jobben med å få kontroll på brannen. Men det er flere langs Gamle Kongsbergvei som tar tent opp bål i dag for å bli kvitt hageavfall. (Leserfoto)
Del:
Annonse