21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

UP har vært på veiene i påsken og mange bilister har bidratt til statskassen etter å ha kjørt for fort eller med mobilen i handa. (Foto: UP)

UPs påskestatistikk: Penere kjøring denne påsken enn tidligere

Utrykningspolitiet har gjort opp status etter årets påske. Den viser litt penere kjøring og noe færre forelegg enn foregående år. Men mobilbruken har tatt seg opp, til tross for høyere bøter.
Annonse

Som de fleste har fått med seg, stiller UP og andre politienheter seg opp i forbindelse med store utfartshelger – som påske. Men langt fra alle husker det når de sitter bak rattet på vei til eller fra påskeferie.

Foreløpige tall viser nemlig at 152 sjåfører ble anmeldt for fart. Det er en reduksjon på 41 prosent sammenlignet med tallene fra 2021, da antallet var 257.

Annonse

I tillegg fikk 2.624 sjåfører et digitalt forenklet forelegg for fart. I 2021var dette tallet på 2.695.

Vi er heller ikke blitt noe bedre til å overholde reglene for kjøring i ruspåvirket tilstand. Foreløpige tall viser her at 282 sjåfører ble anmeldt for ruspåvirket kjøring mot 266 bilførere i fjor.

170 sjåfører fikk bot for å bruke mobilen ulovlig i bilen. Det er en økning fra i fjor da 159 bilister fikk bot. Økningen kommer på tross av at bøtesatsene nå er økt og det koster langt mer enn det smaker med en håndholdt mobil.

Tallene fra UP er fra fredag 8. april til mandag 18. april. Sammenligningen er i samme tidsrom forrige påske.

Del:
Annonse