29. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Etter to års pause blir det matfestival på Fossesholm Herregård den siste helgen i august. Det skal blant andre (f.v.) Per Olav Krekling, Aleksander Kristoffersen og Ellen Pauline Steen sørge for.

I full gang med planleggingen av årets matfestival i Vestfossen

Planleggingen foran Eiker Matfestival er i full gang. En gruppe ildsjeler innen bondestanden har sammen med Fossesholm Herregård allerede mye på plass til den 27. og 28. august. Blant annet blir det konsert med Aleksander Kristoffersen lørdagskvelden.
Annonse

Det er ventet at rundt 4.000 personer tar turen til Eiker Matfestival på Fossesholm helgen 27. og 28. august i år etter to år med «pandemifri». Dette er samme helg som Vestfossen Marken arrangeres, og det trekker ekstra mye folk til Vestfossen.

Som før satses det først og fremst på lokale mat- og drikkeprodusenter og så langt har 15 av totalt 30 meldt seg på. Det er med andre ord mulighet for flere å komme for å vise fram og ikke minst selge sine lokale spesialiteter på matfronten. Eiker-bygdene har som kjent mange gode og prisbelønte produsenter som gjerne vil vise seg fram denne helgen.

Annonse

Tidligere år har det vært en del fagseminarer og foredrag, men arrangørene har innsett at dette ikke er det som slår best av på en slik matfestival. Derfor har de engasjert mangeårig medarbeider på kulturkontoret i kommunen, Reidun Bollerud, til å sy sammen et underholdningsprogram for hele familien.

Releasekonsert
Aleksander Kristoffersen hadde i fjor en releasekonsert på nettopp Fossesholm. Men på grunn av koronarestriksjoner var det store begrensninger i antall publikummere og inndeling i kohorter, som mange kalte det.

I år er det ingen begrensninger og derfor gleder Aleksander seg ekstra til høstens releasekonsert for utgivelsen av sin plate nummer to. Den blir nemlig gitt ut like før denne siste helgen i august.

Aleksander er også glad for at han har fått med seg det lokale bandet «Spiller ingen rolle» som oppvarmingsband. Dette er som kjent et band bestående av personer med ulike funksjonshemminger, men med en enorm spilleglede under ledelse av Andre Wilting.

Daglig leder på Fossesholm, Ellen Pauline Steen, regner med at det vil komme mye folk og planlegger for å kunne ta imot opp mot 1.000 publikummere. Hun sier det blir et helt annet og bedre arrangement i år sett opp mot fjorårets konsert da de hadde store begrensninger i blant annet salg av mat og drikke.

Mye å se på – mye å gjøre
Det har tidvis vært noen reaksjoner på at det tas inngangspenger på en slik matmesse der de fleste selger varer. Men denne praksisen forsvarer og viderefører årets arrangementskomité.

– Vi har en rekke gratistilbud og du får mye for 60 kroner som er inngangsbilletten i år, sier Per Olav Krekling.

Han viser at det vil bli Barnas bondegård med fri inngang til en rekke aktiviteter. Det vil også bli mulighet til å teste kunnskapene sine i flere simulatorer og det blir flere stands som tilbyr alt fra brosjyrer til nystekte vafler. Blant annet skal 4H ha en stor stand med aktiviteter slik de pleier på denne messen.

Komiteen som planlegger årets utgave av Eiker Matfestival var samlet på Fossesholm i går kveld. Her samles alle trådene og det planlegges for en festival for hele familien. F.v. ser vi Monica Vindsvold, Oddveig Pedersen Moen, Reidun Bollerud, Per Olav Krekling, Leif Magne Overøyet, Irene Letmolie, Andreas Sveeaas og Ellen Pauline Steen.
Del:
Annonse