21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hva koster det å drifte en nettbutikk?

ANNONSØRINNHOLD: Har du lyst til å starte nettbutikk, men er usikker på hva det koster? Å eie en egen nettbutikk kan være en fin mulighet til å få en ekstra inntektsstrøm, spesielt hvis du har en hobby eller interesse du kunne tenke deg å profitere på.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Når du skal starte en nettbutikk kan det være vanskelig å vite hvor mye det vil koste deg. Derfor har vi i denne artikkelen samlet noen av de forventede utgifter når det kommer til valg av nettbutikkløsning og ulike systemer.

Hva koster en nettbutikkløsning?
Når du skal starte din egen nettbutikk kan det kanskje følelses som mange utgifter du plutselig står med. En av de første utgiftene du bør tenke over, er til den nettbutikkløsningen du velger.

Hvis du skal lage nettbutikk og du ikke har den store tekniske erfaringen eller du eventuelt bare vil at det skal gå fort, men fortsatt se pent ut, vil vi absolutt anbefale en hostet nettbutikk. Fordelen med en hostet butikk er at både support, sikkerhetsoppdateringer, hosting, løpende vedlikehold og videreutvikling er inkludert i prisen.

Prisen på en slik nettbutikkløsning varier veldig basert på hva som er inkludert og tilbys av nettbutikkplattformen. Avhengig av hvor stor nettbutikken din er, kan prisen på en månedlig nettbutikk være på alt fra et par 100-lapper til flere 1.000 kroner i måneden.

Hva er prisen på et domene til en nettbutikk?
I tillegg til selve nettbutikkplattformen må du ha et domene hvor nettbutikken din er å finne. Et domene er starten på din nye nettbedrift. Med et domene er du ett skritt nærmere å øke din tilstedeværelse på nett – og du kan markedsføre bedriften din eller deg selv og bli sett over hele verden.

Domener har normalt en pris for opprettelse, og deretter betaler du et årlig gebyr. Hva et domene koster varierer ut ifra om det skal være et toppnivådomene som .no eller .com, eller om det skal være domener som .shop eller .blogg. Det er normalt å betale et par 100-lapper i året for å holde på domenet.

Hva koster et betalingssystem og en innløser?
Et betalingssystem er en annen essensiell del av nettbutikken din som du må betale for. For mange betalingssystemer er det normalt med en fast pris per transaksjon som blir gjennomført. Det er også mulig å velge betalingssystemet hvor du betaler en fast pris uansett antallet av transaksjoner som blir gjennomført, så lenge det er under en viss grense.

I tillegg til et betalingssystem skal du ha en innløser. Det er normalt at innløseren din tar en viss prosentandel av prisen på kjøpene som blir gjennomført i din nettbutikk, eksempelvis 1,35 prosent.

Denne artikkelen er bestilt av:
MadEye Digital ApS – A part of visibility.group ApS i København.

Del: