17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vi nordmenn elsker å gjøre ting selv når det kommer til oppussing. (Fotos Unsplash.com)

Slik pusset nordmenn opp i 2021

ANNONSØRINNHOLD: Norge er det landet i Europa som pusser opp mest, så det er klart vi har noen helt særegne vaner når det kommer til tema. Vi elsker å gjøre noe nytt, og å endre på hvordan vi har det i hjemmet. Ofte er det i forbindelse med vedlikehold, eller at en leilighet skal gjøres i stand ved flytting. Men, året 2021 har vært helt spesielt, og preget av pandemi, hvordan pusset vi opp da?

2020 vs. 2021
Da pandemien brøt ut i 2020 skjedde det noe med oss nordmenn, og vi begynte å pusse opp som aldri før. Nå hadde vi mer fritid, og kunne ikke dra ut og gjøre de samme tingene som vi pleide. Vi brukte i tillegg mye tid hjemme, som gjorde at mange ble sultne på nye inntrykk.

En undersøkelse av Norstat viste at 4 av 10 pusset opp i året som gikk, og for Mittanbud betød dette en nedgang i antall prosjekter på seks prosent sammenlignet med 2020.

Det praktiske rundt oppussing
Året 2020 var spesielt ettersom det var svært preget av mye tid hjemme, og enda mer fritid. På generelt nivå pusser vi opp mer enn noen gang, og mer enn alle andre land i Europa. Mye av grunnen til dette er at det praktiske rundt oppussing har blitt lettere. Mange kjøper verktøy og gjør det selv, da vi kan finne mange videoer på nett som forklarer hvordan det gjøres.

Vi kan i tillegg oppbevare verktøy og andre gjenstander enkelt i minilagre, som bookes på nett. Disse kan også brukes mens vi pusser opp, for å kunne få møbler og klær bort fra hjemmet mens det renoveres. Dette er en utrolig smart løsning, som både fungerer på lang sikt og kort sikt. Minilagre kan bestilles på https://123minilager.no/. Hvis du ønsker profesjonell hjelp kan det bestilles på nett, og vi kan til og med ta i bruk tjenester som nabohjelp og lignende.

Nedgang i oppussinger
En generell grunn til at mange nordmenn pusser opp, er både fordi det kan medføre verdiøkning i bolig, og fordi vi skal vedlikeholde det vi allerede eier. Her i landet eier over 60 prosent av befolkningen enebolig, som er en annen god grunn til at tallene er så høye. Sørlendinger og Østlendinger er de som pusser opp mest, mens trøndere pusser opp minst.

Grunnen til at det var nedgang i prosjekter i 2021, er som regel på grunn av økonomi, eller fordi vi allerede har pusset opp for nylig. Mange har heller ikke det samme behovet for oppussing, fordi de flytter inn i nyere boliger. Flere og flere velger også å gjøre det selv, og det er en generell økning i interessen for bygg. Det viser seg også at flere søker bygg og anlegg som yrkesfag, og at industrien vokser.

Det er ingen tvil om at det pusses opp mye her i landet, og i 2019 pusset vi opp for hele 83 milliarder kroner. Det følgende året økte det enda mer, før det nå møter en nedgang.

Denne artikkelen er bestilt av We Digitize i Danmark.

Del: