19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tre enkle steg som gjør hverdagen mer fleksibel

ANNONSØRINNHOLD: Det er utallige aktiviteter og gjøremål som vi fyller hverdagen opp med, men det er enda flere ting vi ønsker å fylle dagene med. Uansett om du er ung og studerer eller om du er i en småbarnsfamilie, er dagene våre spekket med jobb eller studier, sport, sosiale aktiviteter og ærender, slik at det kan være vanskelig å finne tiden til aktivitetene vi nyter.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

I denne artikkelen får du tre enkle tips som kan gjøre hverdagen mer fleksibel, slik at du kan skape tid til andre gjøremål. Kanskje du lenge har hatt lyst til å prøve en ny hobby, men ikke funnet tiden? Eller kanskje du vil begynne å trene regelmessig i løpet av uken? Eller kanskje du bare vil ha tid til å lese en god bok i fred og ro. Uansett hvilke behov du har, kan du definitivt få litt inspirasjon til hvordan du kan frigjøre mer tid i hverdagen her.

Forenkle middagen i hverdagen
Matvanene våre krever virkelig mye tid i hverdagen. Ikke bare skal du stå og lage mat hver dag, du skal også planlegge og handle, gjerne flere ganger i uken. Alle vet hvordan det føles når du ikke har den fjerneste anelse om hva du skal spise til middag.

Heldigvis finnes det en enkel, smart og rimelig løsning på dette. Med matkasser fra HelloFresh får du nye og spennende oppskrifter hver uke, samt ferske ingredienser og råvarer levere rett på døren. Det er en enkel løsning som gir enda mer fleksibilitet i hverdagen. Besøk nettstedet til HelloFresh her og få mer informasjon om hvordan en matkasse fungerer, og hvilke fordeler den medbringer.

Planlegg hver uke på søndag
Det høres ut som en stor oppgave å planlegge den nye uken som kommer hver søndag, men det er faktisk ikke så vanskelig når du blir vant til det. Det trenger ikke være en superdetaljert planlegging som ikke gir rom for spontanitet.

I stedet kan du bruke planlegging som et verktøy for å motvirke stress. Det er enkelt å legge inn alle aktivitetene du forventer i løpet av uken, og samtidig finne stunder for avslapning. På den måten er det lettere å skape tid i løpet av uken hvis det trengs.

I samme sleng er det en stor fordel å bli bestevenn med kalenderen din. Enten du foretrekker analog eller digital, er det en god idé å ha en kalender hvor du virkelig legger inn alt. Ved å holde styr på planene dine får du bedre oversikt over hele uken og måneden. På denne måten er det lett å finne tid i løpet av uken når du kan gjøre noe morsomt.

Lag en ny huskeliste hver dag

Det er nesten ingenting som er så tilfredsstillende som å krysse av for en oppgave på en liste. Den produserer umiddelbart alle de positive hormonene og du føler deg umiddelbart mer produktiv. Det gir faktisk energi å ha en huskeliste med alle oppgavene for dagen.

En liste kan inneholde større aktiviteter som å lage en rask middag eller hente barn på skolen, men det kan også være mindre ting som å re opp sengen eller vanne blomstene. Du kan selv bestemme hvor mye du trenger å skrive ned og hvor mye du må krysse av på gjøremålslisten i løpet av dagen.

Hvis du blir vant til å skrive ned alle dagens gjøremål, vil du fort oppleve å du får mere kontroll over dagen. Å ha struktur i hverdagen åpner dessuten opp for mer frigjort tid som du selv kan bestemme hvordan skal benyttes.

Denne artikkelen er bestilt av:

MadEye Digital ApS – A part of visibility.group ApS i København.

Del: