17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Roger Ryberg (70) vil gi seg som fylkesordfører og stiller derfor ikke på listen for neste fylkestingsvalg. (Arkivbilde)

AP fylkesordfører i Viken, Roger Ryberg, tar ikke gjenvalg

I disse dager begynner prosessene vedrørende nominasjon til fylkestingsvalget i 2023. Etter 40 år sammenhengende som folkevalgt, hvorav tre perioder som fylkesordfører og én som ordfører i Hurum, har Roger Ryberg kommet frem til at han ikke ønsker å søke renominasjon.
Annonse

– Jeg føler takknemmelighet for alle disse årene som folkevalgt. Nå skal det etableres nye fylkeskommuner og jeg synes det er et riktig tidspunkt å slippe til nye krefter, sier han i en pressemelding.

Ryberg fylte nylig 70 år og mener tiden nå er kommet for å nyte livet som pensjonist.

Annonse

Dette sier Wikipedia om Roger Ryberg:

Roger Ryberg (født 16. april 1952 i Kirkenes) er en norsk pedagog og lokalpolitiker (AP). Han har vært innvalgt på fylkestinget i Buskerud hvor han blant annet har sittet som fylkesordfører. Han har også vært ordfører i Hurum kommune.

Ryberg er opprinnelig fra Kirkenes i Finnmark, men kom til Vatne på Sunnmøre som liten. Han tok artium ved Molde gymnas. Han studerte deretter i Lillehammer, Trondheim og ved Elverum lærerhøgskole hvor han ble utdannet pedagog.

I 1981 flyttet han til Hurum for å arbeide som vikar ved Hurum ungdomsskole, først som lærer siden som rådgiver. Han ble innvalgt i Hurum kommunestyret i 1983. I perioden 2003-2007 ble han valgt til ordfører i Hurum. I perioden 2007-2011 var han fylkesordfører i Buskerud fylkeskommune for Arbeiderpartiet. Han ble valgt som fylkesordfører for en ny periode fra 2015.

Ryberg er også leder av Østlandssamarbeidet (2015-2019) som er et frivillig nettverkssamarbeid mellom fylkeskommunene Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Telemark, Vestfold og Østfold.

I 2019 ble Rydberg valgt til første fylkesordfører i det nye fylket Viken.

Rydberg er bosatt i Hurum og er gift. Han har to barn.

Del:
Annonse