25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anne-Jorun Bakken står bak en Spleis der pengene skal gå til å hjelpe Ukrainske flyktninger som kommer til byen Rydultowy i Polen. (Foto: Privat)

Opprettet Spleis for å hjelpe Ukrainske flyktninger i Polen

Polske kommuner opplever et vanvittig trykk av Ukrainske flyktninger. Kirken i Øvre Eiker har derfor tatt initiativ til å hjelpe en frivillig organisasjon i Rydultowy i Polen for innkjøp av hygieneartikler, håndklær, sengetøy osv. til flyktninger.
Annonse

Frivillige i Øvre Eiker trår nå til. Så langt er det samlet inn 10.950 kroner av et mål på minst 25.000 kroner. Behovet er enormt og nå håper både frivillighetskoordinator Kari Mette Høstvik og prest Anne-Jorun Bakken at flest mulig bidrar.

– Vi hjelper våre polske kontakter med å ta imot flyktninger. Alle pengene går til støtte for Ukrainske flyktninger i Rydultowy, sier Anne Jorun Bakken, som til vanlig er prest i Øvre Eiker.

Annonse

Øvre Eiker kommune har et samarbeid med den polske kommunen Rydultowy. De ber oss om hjelp til å skaffe utstyr til flyktningene som kommer fra Ukraina. De innlosjerer folk på brannstasjonen, kommunehuset og der det er plass. De trenger dyner, sengetøy, håndklær, hygieneartikler, medisiner med mere, heter det i Spleis-kunngjøringen.

– Rydultowy samarbeider med en lokal frivillig organisasjon. Pengene vil bli overført til denne. (Centrum Rozwoju inicjatyw spolencznych.) Nå kan du bidra, sier Bakken.

Så langt er det kommet inn 10.950 kroner. Det utgjør 43 prosent av målet på 25.000 kroner. Men det er ikke satt noen øvre grense her, for behovet er enormt.

Spleisen finner du her: https://www.spleis.no/project/219675

Del:
Annonse