25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En rekke skoler i Eiker-bygdene er nå i gang med å hoppe tau. Det gjør de for hjertet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen. (Illustrasjon)

11.768 barn i Viken er med på årets hoppetaukonkurranse

Årets hoppetaukonkurranse er i gang. Over 90.000 barn over hele landet er med Nasjonalforeningen for folkehelsens konkurranse denne våren. I Viken fylke deltar 11.768 elever fra i alt 237 skoler. Flere av dem er i Øvre- og tidligere Nedre Eiker kommune.
Annonse

– Målet vårt med konkurransen er å inspirere til økt fysisk aktivitet, glede og fellesskap i skolen, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen.  

Hvordan foregår hoppetaukonkurransen? 
Det er elever på 4. til 7. trinn som deltar i konkurransen, og hver klasse samler poeng som gruppe. Klassene registrerer hvor mange minutter de hopper, og får ett poeng per minutt klassen har vært aktiv. Det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per klasse per dag.

Annonse

Når konkurransen er ferdig, sender læreren inn den totale poengsummen til Nasjonalforeningen for folkehelsen, som kårer en nasjonal vinner. I tillegg kårer hvert av nasjonalforeningens fylkeslag vinnere i sitt område, så det blir mange vinnere over hele landet. 

Det er 17. gang at Nasjonalforeningen for folkehelsen sin konkurranse arrangeres, og mange av barna har gledet seg lenge.  Konkurransen varer fra 3. til 13. mai.

Hoppetau er enkelt å innlemme i undervisningen 
Aktive elever lærer bedre. Alle skoler som deltar, har tilgang på filmer som viser hvordan de kan hoppe tau samtidig som de øver på gangetabellen eller staver engelske gloser. Slik blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial.  

– Å hoppe hoppetau er noe de fleste kan få til. Det viktigste er uansett at konkurransen skal være inkluderende for alle, uansett funksjonsnivå. Lærerne kan derfor tilpasse aktiviteter til enkeltelever der det er behov for det. Vår erfaring er at denne konkurransen bidrar til et bedre fellesskap, forklarer Gerhardsen som ønsker alle elevene som deltar lykke til. 

Det samme gjør kunnskapsminister Tonje Brenna.

– Kroppen blir friskere, og hjertet blir sterkere når vi hopper. Det er jo veldig sunt å bevege seg. Og det er sunt å ha det bra. For å ha det bra, er det viktig å gjøre morsomme ting sammen. Lykke til, alle sammen. Jeg heier på dere, sier hun.

I Øvre og Nedre Eiker skal disse skolene delta
Mjøndalen barneskole
Rosendal skole
Skotselv skole
Solberg skole
Steinberg skole
Vestfossen barneskole
Åsen skole

Del:
Annonse