Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hokksunds damelag kunne ta seiersdansen etter onsdagens kamp mot Aker Topphåndball 2.

HÅNDBALL: Heltente HIL-damer slo serieleder på hjemmebane

Det var et heltent HIL damer som onsdag kveld slo serieleder Aker Topphåndball 2 på hjemmebane i et andredivisjonsoppgjør i Sentrumshallen. Etter at toppscorer Siren Landsverk Hals måtte forlate banen to minutter ut i andre omgang, tok de andre jentene ansvar og ledet nesten hele veien inn.
Annonse

Det var stor spenning før onsdagens kamp. HIL damer lå da på en fjerdeplass med 27 poeng etter 22 kamper. Aker Topphåndball 2 hadde én kamp mindre, men ledet serien suverent med 35 poeng. Sist HIL og Aker møttes gikk Hokksund-laget på et ydmykende tap. Det ville de ikke oppleve igjen.

HIL-damene ledet det meste av kampen og til pause sto det 18-16 på tavla i Sentrumshallen. Toppscorer Siren Landsverk Hals hadde da greid å pådra seg to to-minuttere i første omgang og det gikk bare to minutter ut i andre omgang før den tre kom. Dermed var det rødt kort og Siren måtte gå i garderoben.

Annonse

Men til tross for at lagets toppscorer måtte av banen, tok de andre spillerne ansvar og ga Aker er hard kamp hele veien inn. De ledet med hele seks mål på det meste, men etter en HIL time-out på stillingen 28-22 med snaut 10 minutter igjen av kampen, fikk Aker flere mål og det så en stund ut som om seieren til HIL skulle ryke.

Hokksunds Linn-Cecilie Solberg kunne notere seg for fire mål i onsdagens kamp.

Men Hokksund-damene greide å holde unna – mye takket være en god målvakt i Vilde Løvdal. Kampen endte derfor 32 – 30 og denne seieren smakte ekstra godt da dette var sesongens siste hjemmekamp. Hokksund ligger fortsatt på en fjerdeplass på tabellen.

Kampens dommere var Nils-Tore Olsen og Hazem Abonabbout. De greide seg rimelig bra, men noen avgjørelser var det vanskelig å skjønne fra tribunen. Det var også tydelig at de hadde lest listen over hvilke spillere som har flest bestrafninger i serien. Her troner nemlig Siren Landsverk Hals på topp.

Hokksunds siste kamp er 15. mai mot Oslo-Studentenes IK i Domus Athletica.

Kampfakta:

Målscorere for HIL

Nr. 2: Marianne Hannisdal – 3 mål.
Nr. 6: Ingvild Stensrud – 9 mål og kampens toppscorer for HIL. Fikk 1 2-minutter.
Nr. 7: Anna Sveaas – 5 mål.
Nr. 13: Ida Helene Dischler Hahn – 2 mål.
Nr. 15: Linn Kristin Tandberg – 3 mål.
Nr. 17: Siren Landsverk Hals – 4 mål – hvorav to var på 7-metere. Fikk 2 2-minutter og derved rødt kort.
Nr. 18: Linn-Cecilie Solberg – 4 mål.

Kristine Haugen greide dessverre ikke å overliste Akers målvakt.
Time-out av HIL med god ledelse var ikke noe sjakktrekk. Da kom Aker mer med i kampen.