18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brannvesenet har hatt en tøff jobb med å få kontroll på brannen ved Sirkjerke i ettermiddag og kveld. (Alle foto: Joakim Fjeldli)

Trapper ned innsatsen i kveld etter skogbrann på Østerudfjellet

Det var like over klokken 18 søndag ettermiddag at brannvesenet fikk melding om en skogbrann i området Østerudfjellet og Sirikjerke i Vestfossen. Mannskaper fra lokalt brannvesen ble kalt ut sammen med Sivilforsvaret og et brannhelikopter fra Torp. Nå i natt trappes innsatsen ned av hensyn til sikkerheten til mannskapene.
Annonse

Helikopteret har også måttet gi seg med innsatsen da de trenger lys for å holde en forsvarlig drift. De vil etter all sannsynlighet ta opp slukkearbeidet så fort det blir lyst mandag morgen.

Sør-Øst 110-sentral hadde sent søndag kveld ikke oversikt over hvor stort område som brant. De kunne fortelle at DRBV hadde satt stab, og det tyder derfor på at denne brannen er omfattende og alvorlig.

Annonse

Det skal også være problemer med å få fram vann til stedet utenom det helikopteret kan slippe fra lufta.

Ifølge 110-sentralen er innsatsen nå trappet ned av hensyn til sikkerheten for mannskapene. Det er ulendt terreng og vanskelig nok å bevege seg i dagslys. I mørket er det direkte farlig.

Det skal ikke være fare for hytter i området, men dette er ikke bekreftet av brannvesenet.

Vi oppdaterer saken mandag så fort vi vet noe mer.

(Foto: Skogbrannhelikopteret)
Del:
Annonse