29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brannhelikopteret er på plass igjen i Vestfossen etter nattens pause. Det er fortsatt ikke kontroll på brannen som nå er på ca. 10 mål. (Foto: Tor Kenneth Talmo)

Brenner fortsatt: – Ikke kontroll på skogbrannen i Vestfossen

(Oppdatert kl. 15.10) Det skal så langt ha brent rundt 10 mål skog ved Eikeren - mandag morgen var skogbrannhelikopteret tilbake i aksjon, og røyken er synlig fra store deler av Eiker. Det har foregått slukking hele mandagen.
Annonse

Etter å ha trappet ned innsatsen natt til mandag som følge av vanskelig terreng og nattemørke, har brannmannskapene satt inn nye ressurser både på bakken og fra lufta mandag morgen, bekrefter 110-sentralen overfor DRM24.

Ifølge brannvesenet er også Sivilforsvaret med i aksjonen, og det jobbes med slukking både fra lufta og bakken.

Annonse

– Vi har så langt ikke fått beskjed om at det er kontroll, og det brenner fortsatt, opplyser vaktleder ved 110-sentralen til DRM24.

Det brenner i området Sirikjerke – Østerudfjellet øst for Eikeren, og røyken skal også være synlig fra Mjøndalen-siden. DRBV oppfordrer alle til å lukke vinduer og skru av ventilasjon dersom dere merker røyk.

Dette melder DRBV

Oppdatering fra skogbrannen ved Østerud/Sirikjerke i Øvre Eiker, ca. kl. 12.30:

Det brenner fortsatt i området, og dette er en brann som trolig vil vare lenge. Terrenget er svært bratt og ulendt, med et stup som deler brannområdet i to. Dette gjør at det er vanskelig å komme til, for det er ikke forsvarlig å bevege seg på kanten, og det er blant annet fare for at steiner skal rase ut.

Per nå har vi kontroll på brannen på oversiden av stupet. Ut mot stupet brenner det på flere punkter. Det er meldt vind fra sør utover dagen, som gjør at vi forventer at brannen kommer til å utvikle seg nordover.

Vi får god hjelp fra Sivilforsvaret, som har bistått oss ved å etablere vannforsyning i den nordlige delen, og som nå jobber med vannforsyning til den nedre delen av området. Vi har også fått god hjelp av skogbrannhelikopteret som har sluppet flere tusen liter vann på brannstedet.

Slik så det ut tidlig i dag. Det brant godt i et meget vanskelig terreng. (Foto: DRBV)
Video: Tor Kenneth Talmo
Helikopteret er i gang igjen etter en pause og henter vann fra Eikern. Her er det i hvert fall ikke snakk om vannmangel.
Dumper vann – tur etter tur og det ser ut til å hjelpe. Det skal også være mannskaper på toppen av fjellet, men det er bratt og ulendt terreng her.
Del:
Annonse