21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sigrid Ilsøy og Magnus Weggesrud er glade for at regjeringen nå har gitt grønt lys for oppløsning av Viken.

Regjeringen sier ja til å vekke Buskerud-bjørnen fra dvalen

Torsdag 12. mai kom regjeringen med avgjørelsen mange har ventet på. Regjeringen foreslår å innvilge Viken fylkeskommunes søknad om å dele seg opp. Senterpartiets parlamentariske nestleder på fylkestinget Magnus Weggesrud fra Øvre Eiker og Sigdal og fylkesleder i Buskerud Senterparti Sigrid Ilsøy fra Hol er strålende fornøyde.
Annonse

– Innbyggerne i Buskerud ga klar beskjed ved valgene både i 2019 og 2021. De ville ikke ha Viken. Senterpartiet har derfor vært tydelige hele veien. Vi vil lytte til folk. Derfor er det strålende at regjeringen nå følger opp valgløftene og foreslår å innvilge søknaden om å gjenopprette Buskerud som eget fylke, sier en glad Weggesrud i en pressemelding.

– Vi er allerede godt i gang med arbeidet med å bygge nye Buskerud. Det skal bli en frisk start, hvor alle kriker og kroker i fylket skal bli sett, hørt og prioritert. Nye Buskerud skal bli bedre enn både gamle Buskerud og Viken, sier Weggesrud.

Annonse

– Senterpartiet har gått til valg på å snu sentraliseringen av makt, tjenester og folk. Oppløsning av Viken er for oss et svært viktig ledd i det arbeidet, og gjenopprettingen av Buskerud fylke har kun vært mulig fordi Senterpartiet nå sitter i regjering, sier fylkesleder Ilsøy.

– Virkningen av bedret folkevalgt representasjon fra hele fylket vil merkes over tid. Drammen skal igjen huse fylkesadministrasjonen, og det må bli mulig å jobbe mer desentralisert i fylkeskommunen. Fylkene må også få flere oppgaver, og gjerne fra statsforvalter, avslutter Ilsøy

Regjeringens forslag om å oppløse Viken skal sluttbehandles i Stortinget i juni, men et stort flertall på Stortinget har allerede varslet at de vil støtte en oppløsning av det enorme fylket fra Halden til Hardangervidda. Dermed ligger alt til rette for at Buskerud fylkeskommune gjenoppstår fra fire års dvale 01.01.2024.

Bjørnen i Buskerud har ligget i dvale, men nå skal den på beina igjen. Men det kan tidligst skje 1. januar 2024. (Tegning: Solveig Lysaker)
Del:
Annonse