2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sentrale personer bak satsingen på stolpejakta i Skotselv. Se navn nede i saken.

Ordføreren avduket Øvre Eikers første stolpe på utradisjonelt vis

Etter innspill fra innbyggerne har Øvre Eiker kommune satt i gang Stolpejakten i Øvre Eiker. Tilbudet er et samarbeid med Eiker O-lag som har lang tradisjon med tur-orientering.
Annonse

Først ut er Skotselv med Skotselv Grendeutvalg som primus motor. 15 stolper er plassert ut på ulike steder i sentrum av Skotselv, og vil få selskap av enda flere til neste år ifølge grendeutvalget.

På verdens aktivitetsdag 10. mai åpnet ordfører Knut Kvale stolpe nr. 1 på Düvelgården. Tross etterlengtet regnvær var det flere stolpejegere som møtte opp. Den røde snora var byttet ut med en stolpe – såklart – og snorsaksa var en sag.

Annonse

Ordføreren tok utfordringen på strak arm og åpningen sto til full jubel blant de fremmøtte. Mens noen av de ivrige startet stolpejakten i regnet, fikk de andre varme seg inne hos Düvelgårdens venner og servert nystekte vafler av Bygdekvinnelaget. De som ville fikk også omvisning på det koselige bygdetunet.

Stolpejakten er et gratis aktivitetstilbud for alle. Det skal være enkelt og motivere folk til å være i fysisk aktivitet, samtidig som kan du bli bedre kjent rundt om i kommunen.

Stolpejakten er et samarbeid mellom Eiker O-lag, Øvre Eiker kommune og grendeutvalgene. I år er det plassert ut stolper i Skotselv og i Gamle-Hokksund. Kommunen planlegger å etablere stolpejakt i hele kommunen etter hvert. De første stolpejegerne har vært ivrige og uttrykt at dette er kjempegøy.

Ordfører Knut Kvale åpnet stolpejakta i Skotselv denne uka i godt og skikkelig regnvær.

De første dagene er det registrert 75 stolpejegere og over 700 stolpebesøk. For å bli stolpejeger laster du ned appen Stolpejakten 2022, der lager du deg en brukerprofil, og så er det bare å starte fangsten. Kart og registrering finner du i appen. Du kan også skrive ut kart eller hente kart i servicesenteret på rådhuset. Da må du registrere fangsten eller stolpebesøket manuelt på nettsiden i ettertid.

Målet er at du skal få opp informasjon om stedet eller området stolpen er plassert når du skanner QR-koden på stolpen. Det vil komme informasjon på hver av stolpene fortløpende og kanskje dukker det opp en overraskelse eller en utfordring neste gang du besøker en stolpe.

Du kan besøke stolpene så mange ganger du vil frem til november. Da avsluttes sesongjakta. Arrangørene håper så mange som mulig benytter seg av tilbudet. Alle stolpene som er grønne kan også nås med rullestol så det skal være tilgjengelig for alle. På slutten av sesongen trekkes en heldig vinner av Stolpejakten 2022.

På bildet øverst ser vi Øyvind Urberg (ny leder i Skotselv Grendeutvalg), Gry N. Fredriksen, Eli Tufte Hanssen (Eiker O-lag), Hans Roar bakken (Eiker O-lag) og Terje Bergan (Skotselv Grendeutvalg).

Del:
Annonse