10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bent Halden Jørgensen fra Hokksund tok årets første laks i Drammenselva. 8,5 kilo etter 20 minutter fiske på grønn sone. (Foto: Privat)

Startet fiskesesongen med laks på 8,5 kilo etter 20 minutter

Laksesesongen er i gang for Nedre Eiker Laksegruppe og grønn sone i Drammenselva. 20 minutter etter første drag, halte Bent Halden Jørgensen om bord en laks på ikke mindre enn 8,5 kilo på wobbel søndag.
Annonse

– Sesongen er i gang på grønn sone. Men jeg hadde nok ikke trodd at årets første skulle havne akkurat i min båt, men det gjorde den. Etter 20 minutter fiske satt den på 8,5 kg, skriver han på sin facebookside.

Nedre eiker laksegruppe gratulerer Bent Halden Jørgensen med årets første laks på grønn sone. Og gratulasjonene hagler inn på facebooksiden hans.

Annonse

Fredag 20. mai kl. 21.00 starter laksesesongen for fisket nedstrøms Hellefoss. Det er en begivenhet som mange ser fram til, men de siste årene har fangstene gått gradvis nedover ettersom elva skal «tømmes» for laks i påvente av behandling mot gyroen.

Grønn sone

Nedre Eiker Laksegruppe administrerer fisket på grønn sone som strekker seg fra Steinberg og ned til den gamle grensa mot Drammen. Men ettersom det er gratis fiske i Drammen er det fritt fram for alle å fiske der.

Du kan kjøpe fiskekort på Sport 1 Eikersenteret eller på Hokksund Båt & Camping

Prisene på kort denne sesongen er 1.000 kroner for sesongkort inklusive pant og 250 kroner inklusive pant på 100 kroner for dagskort.

Sesongkort for ungdom mellom 13-18 år 200,- inkludert 100 i pant. Barn inntil fylte 12 år fisker gratis.

Grønn sone strekker seg fra gamle grensa til Drammen kommune midt på Langsøya, og til grensen mellom Øvre og tidligere Nedre Eiker kommune. grensa er godt merket øverst og ikke merket nederst, men det er ikke så farlig da fisket i Drammen kommune er gratis for alle.

Nedre Eiker Laksegruppe ønsker i år å holde samme konkurranse som foregående år.

Konkurranseregler:
Bilde av fangst og vekt sendes på SMS til nr. 900 91 990. Fangsten må være tatt på grønn sone.

Hver laks som blir innmeldt til Nedre Eiker Laksegruppe senest 3 dager etter fangstdato får et lodd med i trekningen av et sesongkort for 2023. Trekningen vil bli foretatt rett etter sesongslutt.

Nedre Eiker Laksegruppe ønsker også å dele ut et kort til den som for flest laks på grønn sone i 2022. Så hvis du er heldig kan du vinne to kort i år, skriver de på sin facebookside.

Del:
Annonse