27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fem personer ble drept med kniv i Kongsberg 13. oktober i fjor. I morgen starter rettssaken mot Espen Andersen Bråthen i Hokksund. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)

I morgen starter rettssaken mot Espen Andersen Bråthen

Onsdag 18. mai starter rettssaken mot Espen Andersen Bråthen som er tiltalt for drapene i Hyttegata i Kongsberg i oktober i fjor. Saken vil trolig pågå helt til 22. juni med noen opphold.
Annonse

Espen Andersen Bråthen er tiltalt for å ha drept fem personer 13. oktober i fjor. I tillegg er han tiltalt for drapsforsøk på ytterligere 11 personer – primært i Extra-butikken i Myntgata på Kongsberg.

Espen Andersen Bråthen er også tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, forsøk på skade ved å kaste en kniv og grove trusler med mer.

Annonse

I tiltalen av 16. januar i år står det å lese følgende:

Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud setter herved Espen Andersen Bråthen, f. 19.10.1983 under tiltale ved Buskerud tingrett til ervervelse av dom for overføring til tvungent psykisk helsevern, jf. straffeloven § 62 og psykisk helsevernloven kapittel 5, for som utilregnelig på grunn av sterkt avvikende sinnstilstand, å ha begått en ellers straffbar handling, nemlig overtredelse av – så kommer alle punktene han er tiltalt for.

Dette betyr at dersom retten finner Bråthen utilregnelig, vil ha bli dømt til tvunget psykisk helsevern i stedet for fengsel.

Hoveddommer i saken og administrator er leder av Buskerud Tingrett og tidligere sorenskriver i Hokksund, Liv Synnøve Taraldsrud. Advokater er Andreas Christiansen – Arne Elling Dahl og Fredrik Neumann.

I tillegg er det oppnevnt bistandsadvokater i Arne Donald Andersen, Astrid Røkeberg, Berit Anne Borgen, Haakon Fredrik Borgen, Knut Fure og Vibeke Gjone Bille.

Del:
Annonse