2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir garanter skikkelig pizza med denne ovnen som er donert av Kiwanis. Mandag ble gaven overlevert Ung Arena. F.v. ser vi Harald Hansen, Kiwanis-president Tor Flesche, Emil Nordahl, Ida Bergan og Per Kristian Borge i Kiwanis.

NYTT UNGDOMSTILBUD: 1. juni er det klart for åpning av «Ung Arena»

1. juni får ungdommen i Øvre Eiker et helt nytt tilbud i Hokksund sentrum. Da åpner nemlig Ung Arena i de gamle lokalene til Pop Corner i Stasjonsgata. Kommunen og Metal Helse står bak tilbudet.
Annonse

Det som før var en klesbutikk, en brudesalong og sist bruktutsalg for klær, er nå forvandlet til en topp moderne ungdomsklubb etter ungdommene egne ønsker. Siden 3. januar har det vært jobbet i lokalene med å rive ned det som ikke kunne brukes av utstyr og innredning, før lokalet et malt og pusset opp sammen med ungdommen.

– Vi har tatt tak i ungdommenes ønsker for dette tilbudet og vi kan takke Kiwanis for at de lanserte ideen, sier Harald Hansen i Ungdomskontakten i Øvre Eiker.

Annonse

Han har den siste tiden jobbet 50 prosent med det nye tilbudet og sørget for å involvere ungdommen samtidig som har han fungert som oppussingssjef og administrator.

Nå er det meste klart i lokalene, og mandag var det tid for en liten seremoniell overrekkelse av gavesjekken fra Kiwanis Club Øvre Eiker. De har nemlig donert vel 13.000 kroner slik at det var mulig å kjøpe inn den beste pizzaovnen på markedet og isbitmaskiner.

Målet er nemlig at det skal serveres pizza og andre varer til sterkt rabatterte priser for at alle ungdommer som ønsker det, skal få råd til å komme innom og få seg litt mat samtidig som de kan slå an en prat med jevnaldrende eller de frivillige som kommer til å jobbe her.

Mental Helse

Det er Mental Helse som har det faglige ansvaret og opplegget for Ung Arena. De står også for kursingen av de frivillige som skal være med å drifte tilbudet. De gjennomgår et 16-timers kurs som skal sette dem i stand til å ta ungdommen vel imot. Men du trenger ikke slite psykisk for å komme hit – her er alle velkomne så lenge du er mellom 12 og 25 år.

– Vi kommer til å ha ulike åpningstider i forhold til alder. 12-åringer er mange ganger ikke så komfortable å være sammen med de eldste og det skal vi ta hensyn til, sier prosjektleder Bjørg Tryti i kommunen.

Øvre Eiker kommune bevilget før jul en halv million til dette prosjektet, men på grunn av mye dugnadsinnsats, deling av husleiekostnader gjennom Mental Helse og en utleier som bidrar med rimelig leie, er det penger igjen til ulike tiltak for ungdommen.

Mental Helse vil også være høyst deltakende i driften av det nye ungdomssenteret som har fått 197 kvadratmeter på gateplan og 113 kvadratmeter i kjelleren. Det er lagt opp til 50 sitteplasser oppe, mens det nede skal være en litt mer avslappet atmosfære hvor ungdommen kan spille, sitte på egen PC eller bare slappe av og prate.

Åpner forsiktig
Onsdag 1. juni er det offisiell åpning med kake og det hele. Det skjer kl. 17.00 og ingen påmelding. Åpningstidene vil i første omgang være mandag og onsdag med henholdsvis kl. 15 til 21.00 og kl. 12.30 til 21.00.

– Vi kommer til å vurdere åpningstidene etter hvert som vi ser behovet og hva ungdommen ønsker. Vi vil også vise noen ungdommer videre til ungdomsklubbene og andre tilbud som vil være minst like bra for dem som dette, sier Bjørg Tryti.

Etterlengtet tilbud
Selv om det var Kiwanis som først kom med ideen om et sted for ungdommen i sentrum, er Ung Arena tuftet på ungdommens egne premisser og ønsker. Det er blant andre frivillige Ida Bergan og leder i Ungdomsrådet, Emil Nordahl glade for.

De gleder seg til å ta imot ungdommen, enten de bare vil slå av en prat med andre eller søke hjelp til det de måtte slite med. Ung Arena skal også være en døråpner til kommunens øvrige hjelpetilbud og vil kunne veilede de unge til å få den hjelpen de trenger.

Del:
Annonse