23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Monica Gulbrandsen Robbestad stiller ut akvarellene sine i Verkstedet på Fossesholm i hele juni. Dette er hennes første separatutstilling.

Sa opp jobben – satser som kunstner på heltid med fargerike malerier

Monica Gulbrandsen Robbestad fra Hokksund sa opp jobben på hotellet for å satse på kunstnerkarrieren på fulltid. Denne sommeren stiller hun ut i Verkstedet på Fossesholm Herregård. Etter to pandemi-år har Fossesholm nok å gjøre.
Annonse

Helt siden 2013 har Monica tegnet og malt under kunstnernavnet Mokklook. Her skaper hun fantasifulle tegninger og malerier med sterke farger og lunefulle tekster på flere av bildene. Hun har en forkjærlighet for jenter i alle aldre, samt dyr, men på utstillingen denne sommeren har det sneket seg inn en mannlig fisker.

Det er etter inspirasjon fra bestefaren hennes, som var en lidenskapelig fluefisker og som tok Monica med på fisketurer så ofte som mulig.

Annonse

Bildene på årets sommerutstilling er i hovedsak i 30 x 40 format, men også noen mindre. Monica jobber mest med små formater og tegningene hennes er å finne en rekke stedet rundt om i Øvre Eiker. Hun har også trykket opp en rekke av bildene som kort gjennom et samarbeid med Majas Kulturservice i Vestfossen.

Håper på godt salg
Ettersom Monica nå satser på fulltid som kunstner, håper hun på godt salg gjennom sommeren. I utgangspunktet er det 17 bilder i denne utstillingen, men hun har mye å ta av i sin produksjon.

Bildene som nå stilles ut er akvareller og vil koste mellom 1.800 og 2.000 kroner stykket – litt avhengig av størrelsen.

Men hun har ikke brent alle bruer som kokk på Sanden Hotell. For står de i beita for en kokk, er det bare å ringe, har hun sagt.

Flere utstillinger
Mokklook ble først lagt merke til i 2013 da Monica stilte ut og var med i «Kunst elva rundt» i Drammen. Dette arrangementet skal hun også være med på i år. Men Monica har illustrert en diktbok, laget biler på bestilling og nå jobber hun med tanken om en egen barnebok, stort sett bare med tegninger.

– Du skal bli gald av å se på bildene mine. Det er sterke farger, noen med finurlige tekster på og ofte er det dyr og jenter med på bildene mine, forteller Monica, som er skikkelig spent på sin første separate salgsutstilling.

Daglig leder på Fossesholm – Ellen Pauline Steen – har mange baller i lufte. Den gamle hagen på Fossesholm er nå gravd ut og det er gjort mange interessante funn. Men de er ikke ferdige med utgravninger.

Åpner 5. juni
Søndag 5. juni er det offisiell åpning av utstilling og Fossesholms øvrige tilbud for sommeren. Monica selv vil være til stedet på enkelte dager på Fossesholm, og har planer om å ta med seg malersakene for å vise hvordan hun går fram for å skape bildene sine.

For daglig leder på Fossesholm, Ellen Pauline Steen, har det vært og er en travel tid nå rett før åpningen for sommersesongen. Flere selskaper er booket sammen med minnesamvær og andre arrangement.

– Vi har fått det fryktelig travelt nå før åpningen, men vi skal bli klare, sier hun til Eikernytt.no

Det blir nå omvisninger i de faste utstillingene før Inger Hoff åpner sin utstilling med akvareller i Stabburet. Hun går for å vær en av landets beste akvarellmalere og hatt en rekke separatutstillinger så vel som kollektivutstillinger. Hun er også kjøpt inn til flere store firmaer og offentlige kontorer – blant dem Statsministerens kontor.

2. juni er også Bente Ridder Nielsen på plass med sine malerier og er hoved-kunstneren denne sommeren.

– Å utforske og eksperimentere med ulike maleteknikker, form og farge og skape uttrykk som gjenspeiler liv, livsglede og positiv energi er min visjon, sier hun foran utstillingen i Vestfossen.

Også Nielsen har en lang karriere som kunstner med en rekke utstillinger – primært i Norge.

2. juli er også Bente Ridder Nielsen på plass med sine malerier på Fossesholm. Hun er sesongens hovedkunstner. (Foto: Privat)

Aktivitetsdagene er tilbake
Etter to år med pandemi uten mulighet til å lage aktiviteter for ungene i juli slik de pleier, er Ellen Pauline Steen glad for at de igjen kan by på tre torsdager i juli med fullt trøkk for ungene.

Her blir det kjøring med hest og vogn og en rekke spennende aktiviteter for barna. Datoene er det bare å sette av allerede nå – de er 7. – 14. og 21. juli. Disse arrangementene koster ikke noe og du kan ta med egen niste om du vil. Ellers er kiosken og kafeen åpen med det meste.

Del:
Annonse