29. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gro-Marthe Dickson er fra Hokksund og har en liten stilling som vokallærer ved Øvre Eiker Kulturskole. Nå satser hun helt og fullt på sangen.

Hokksund-sanger med storbandkonsert på Union Scene

Fredag 3. juni er det duket for fest på Union Scene. Da stiller nemlig Hokksund-sangeren Gro-Marthe Dickson på scenen sammen med Petter H. Bermingrud og Drammen Storband.
Annonse

Showkonserten Sing ‘n’ Swing tar publikum tilbake til storbandjazzens storhetstid, med «the right tunes, with the right arrangements, and in the right tempo», slik Frank Sinatra ville sagt det.

– Dette er «one night only», en unik konsertopplevelse du ikke vil gå glipp av, og som du kan snakke om i hele sommerferien, sier Gro-Marthe Dickson til Eikernytt.no.

Annonse

Vokalistene som står i bresjen for prosjektet er altså Gro-Marthe Dickson og Petter Hauglum Bermingrud, begge lokale jazzmusikere fra henholdsvis Hokksund og Drammen. De har også med seg stjerneskuddet Magnus Murphy Joelson som dirigent og arrangør – riktignok fra Sandefjord.

Prosjektet går ut på å spille med lokale storband i deres lokale storstue; denne gangen Drammen Storband på Union Scene.

Med tilbakeblikk på egne musikalske spor tilbyr Dickson og Bermingrud kraftig rabatterte billetter til korps-, storband- og janitsjarmedlemmer i lokalmiljøet rundt Drammen. Union Scene har vergeordning, så de under 18 også kan være med på konsert.

«Sammen skal vi skape en uforglemmelig aften»
Det har for mange vært, og er fortsatt, en tung periode å leve i. Pandemi, isolasjon, krig, frykt for atomkrig og global oppvarming.

«Vi trenger en pause», sier Bermingrud, «Et avbrekk der vi kan feire alt som er gøy og godt», supplerer Dickson. «Av og til må vi pynte seg for seg selv, og ta seg tid til en kveld hvor vi drømmer oss bort med stas, musikk og dans!»

De oppfordrer til å ta del i denne kvelden: Finn fram tversoversløyfa og bukseselene, børst støv av hatten, la den elegante kjolen endelig få en luftetur ut av skapet og vise diamantene at de er din beste venn.

Og har du danset swing, lindy hop, balboa eller charleston før? I så fall blir dette en gylden mulighet til å få gjort dette med fullt storband – som er noe av det morsomste å danse til. Det rigges til dansegulv bakerst i salen, der publikum kan slå seg løs.

Storbandjazz kan være popmusikk
Vokalistene lover vakre ballader, fartsfylte låter fra den fantastiske amerikanske sangboka, og ikke minst verdenspremiere på sin helt egenkomponerte «show tune» spesialskrevet for konserten med samme tittel som konserten – «Sing ‘n’ Swing».

Dickson og Bermingrud elsker storbandjazz, og toppen av kransekaka og deres ledestjerne er Frank Sinatra med Count Basie og Quincy Jones, med den legendariske konsertplata «Sinatra At The Sands».

– Vi vil gjøre vår egen versjon, i dag, med egen regi og nyskrevne arrangement, samtidig som vi vil ta publikum tilbake til storbandets storhetstid, og gjøre en hendelse ut av det. Vi gleder oss til å se folk kose seg i salen, sier de.

Petter Hauglum Bermingrud er jazzmusiker fra Drammen og opptrer denne kvelden på hjemmebane.
Del: