20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ibrahim Karagøz sørger her for at lærerne ved skolen får kveldens meny og senere servere og betjene gjestene denne kvelden.

Eiker-elever vartet opp for spisegjestene på Onkel Thor

En høflig «hovmester» tar deg imot i døra og viser deg vei til bordet ditt. Deretter tar servitørene over og sjeldent har det vært så mange til å betjene gjestene på Onkel Thor som det var i går kveld. Eiker VGS hadde nemlig «inntatt» serveringsstedet.
Annonse

For andre året på rad tok elevene ved salg, service og reiseliv-linjen på Eiker videregående over de fleste jobbene på Onkel Thor i Vestfossen. Det eneste stedet de ikke slapp til, var på kjøkkenet. Men alle andre oppgaver ved å drifte en restaurant, tok de på seg som en skoleoppgave.

Det betyr at de sørget for markedsføring av kvelden gjennom ulike sosiale medier. De vartet opp alle gjestene – fra hovmesteren i døra til servering og helt fram til oppvasken. Her var ingen oppgaver for store eller for små.

Annonse

De 18 elevene som var med på dette opplegget, fylte bokstavelig talt spisestedet og til tider var det nok litt for mange. Men det meste gikk veldig bra selv om en bestilling eller to ikke var helt i henhold til kundens ønsker. Men det var ikke kokkens skyld.

For det å betjene kasse, servere, skjenke, bestille mat og alt annet som må passes på, krever sitt og ikke minst orden. Og mange hadde benyttet seg av tilbudet om en forholdsvis rimelig middag denne ettermiddagen og kvelden, som ble avsluttet med musikk av Terje Severin.

Hovmester Omid Mohammadi og Hanna Eide tok imot gjestene i døra på Onkel Thor. Her var det service fra første blikk.

Fra teori til praksis
Lærerne på linja fulgte nøye med på det som skjedde i og utenfor restauranten. Nå skulle nemlig teorien de hadde lært gjennom året bli omsatt i praksis.

Og det var klare tilbakemeldinger fra eleven om at dette var noe de satte pris på selv om de kom rett fra skolen og en full dag her. Til gjengjeld fikk de fri i dag.

Foruten å følge med og å veilede, benyttet flere lærere anledningen til å kjøpe seg middag og på den måten kunne vurdere elevenes innsats som gjester. Det var til sammen 70 som hadde bestilt bord på forhånd gjennom to bordsetninger. I tillegg var det flere som kom innom i håp om å få seg et godt måltid mat uten å ha bestilt på forhånd. Også det takle elevene godt.

Elvene ved salg, service og reiseliv hadde trent litt på forhånd. Kantina på skolen ble brukt til å varte opp lærerne i praktiske oppgaver. I tillegg har elevene hatt rollespill i kantina hvor de har øvd på ulike scenarier. De har også vært på Onkel Thor og sjekket ut forholdene for å ikke stille helt uforberedt til denne kvelden.

Foruten nyttig læring er også slike praktiske oppgaver et møte med det virkelige arbeidslivet. Det kan også være en inngang til en jobb eller praksisplass, slik en elev ved skolen opplevde i fjor. Vedkommende fikk nemlig praksisplass på nettopp Onkel Thor.

Del:
Annonse