27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Emil Nordahl kunne i går klippe snora og offisielt åpne Ung Arena i Hokksund sammen med kommunedirektør Trude Andresen.

Ung Arena – ny møteplass på ungdommens premisser

Kom som du er – kom når du vil og snakk med dem du vil. Dørene er alltid åpne (i åpningstiden) for ungdommen i det som er den nye møteplassen i Hokksund. I går ble Ung Arena offisielt åpnet med bløtkake og høye stettglass.
Annonse

Siden nyttår er det blitt jobbet for å få på plass et nytt møtested for ungdommen i Øvre Eiker. I går ble all jobbingen kronet med en stor offisiell åpning med kommunedirektør og andre sjefer på plass. Men i fokus var det ungdommen som sto og leder i Ungdomsrådet, Emil Nordal kunne klippe den røde snora og erklære stedet for åpnet.

– Dette er et sted for all ungdom og det skal være et fristed der ungdommen kan gjøre hva de vil eller ikke gjøre noe spesielt i det hele tatt, sa Emil Nordahl før han klippet snora.

Annonse

– Ung Arena skal være et sted hvor du ikke trenger å forplikte deg til noe som helst. Du kan komme og bare være – kanskje treffe kjente eller bli kjent med nye, sa kommunedirektør Trude Andresen i sin tale.

Ung Arena har kommet i stand etter initiativ fra Mental Helse i Norge. Flere steder i landet får nå slike tilbud til ungdom som trenger et alternativ til annen fritidsaktivitet og som kanskje sliter psykisk.

Kommunedirektør Trude Andresen håpet det nye stedet vil bli brukt av ungdom fra hele Øvre Eiker.

Det var derfor Tom Guldberg i Mental Helse tok kontakt med Øvre Eiker for å få på plass et slikt tilbud. Siden den gang har både administrasjonen og politikerne i Øvre Eiker vært positive selv om det har vært noen humper på veien fram til i går.

Det er Harald Hansen som har ledet den praktiske delen av prosjektet og han fikk mye skryt for jobben fra flere hold i går. Hen selv takket ale som hadde bidratt – ikke minst ungdommene selv. Men også en rekke lokale firmaer og foreninger har bidratt til å gjøre dette mulig. Det har vanket til dels store gaver til gagn for ungdommene som skal bruke stedet.

Bjørg Tryti (t.v.) og Åse Marie G. Håkonsen gratulerte ungdommen og takket Harald Hansen for jobben.

Det hadde heller ikke blitt noe Ung Arena i Øvre Eiker uten tilskudd fra Viken Fylkeskommune som gjennom Mental Helse har bidratt med 400.000 kroner. Og mer kommer det skal vi tro Tom Guldberg rett. Han berømmet kommunen for å ha tatt imot dette tilbudet med åpne armer og ikke minst tatt problemet med psykisk helse på alvor, også gjennom bevilgninger.

Etter flere taler var det bløtkake og mingling som sto på programmet.
Adrian Tollefsen er både politiker som ivrer for et slik tilbud og generalsekretær i Mental Helse Ungdom. Selv om foreningen ikke er direkte involvert i Ung Arena i Hokksund, er han opptatt av tilbudet og benyttet anledningen til å berømme Harald Hansen (t.h.) for hans innsats.
Mange ungdommer og flere politikere hadde tatt turen på åpningen av Ung Arena i Stasjonsgata.
Skål! Sa Trude Andresen og Harald Hansen etter at åpningen var gjort. Nå kunne de senke skuldrene litt. (Foto: Cathrine Grøner)
Del:
Annonse