23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Adrian Tollefsen fikk tilliten han trengte under kveldens nominasjonsmøte i rådhuset. Her sammen med Thomas Haug og tidligere ordfører, Anders B. Werp.

Adrian Tollefsen enstemmig valg til Høyres ordførerkandidat

Kun 10 medlemmer hadde møtt opp på Høyres nominasjonsmøte i rådhuset i kveld. Her skulle partiets ordførerkandidat offisielt velges foran det kommende kommunestyrevalget i 2023. Det kom ingen overraskelser og Adrian Tollefsen takket for tilliten.
Annonse

Som Eikernytt.no skrev sist søndag var det en enstemmig nominasjonskomité i Øvre Eiker Høyre som innstilte på Adrian Tollefsen som partiets ordførerkandidat. Men Tollefsen tok ingenting for gitt på forhånd, selv om de fleste medlemmene synes å ha gjort det ettersom de ikke møtte opp.

Nominasjonskomiteen sa på møtet i kveld at de hadde gått flere runder etter at de startet arbeidet på begynnelsen av året. To andre kandidater ble vurdert – den ene Marianne Werp – kona til tidligere ordfører Anders B. Werp. Hun sitter i kommunestyret og er Tollefsens høyre hånd.

Annonse

Den andre kandidaten var leder av Øvre Eiker Høyre, Mari Bjerdal Dypvik. Hun er politisk rådgiver for næringsfraksjonen på stortinget, men er mindre kjent i Øvre Eiker.

Mer gira enn sist
Selv om få sa det offentlig, var det så å si ingen som trodde på en borgerlig valgseier ved siste valg i Øvre Eiker. Til det var den nasjonale Senterparti-vinden for sterk. Men nå er situasjonen en helt annen.

– Jeg er mer gira enn sist og tror vi har helt andre forutsetninger denne gang enn ved siste valg, sa han i sin lille takketale til partimedlemmene. Han håpet at flest mulig av dagens gruppe ville fortsette og ta minst en periode til.

Nestor og partiveteran, Helge Aaby, ledet møtet. Etter valget av Tollefsen som ordførerkandidat, understreket han viktigheten av å bygge et lag rundt Adrian foran det kommende valget.

– Sist valg hadde mange inntrykk av at det var Adrian som dro hele valgkampen alene, sa han på møtet.

Han oppfordret derfor partiet til å sette sammen en nominasjonskomité som favnet alle medlemmene og at kandidatene som ble valg var villig til å gjøre en skikkelig jobb foran valget. Han mente det også var viktig å finne personer med en viss tyngde i bygda.

Høyre er veldig tidlig ute med sin nominasjon av ordførerkandidat. Vi kjenner ikke til at noen andre partier har startet prosessen ennå og listene trenger ikke være ferdige før i mars neste år.

Spennende valg
Som kjent gikk Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV og MDG inn i et samarbeid etter valget i 2019. Men det skulle vise seg at dette ble et kortvarig «forhold». Ved siste budsjettbehandling var det de borgerlige partiene som sikret flertall for budsjettet sammen med Senterpartiet.

Nå spekuleres det om Senterpartiet igjen vil skifte side i politikken i Øvre Eiker. Verken Tollefsen eller representanter for Senterpartiet ønsker å kommentere på dette nå, men mye tyder på at dette kan være en mulighet.

Med tanke på de sentrale meningsmålingene for tiden, er det mye som tyder på at Høyre vil bli det klart største partiet i Øvre Eiker. På nasjonalt hold er både AP og SP i «fritt fall» og langt unna det resultatet de hadde ved siste valg.

Del:
Annonse