4. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fjerdingstad Grendehus i Skotselv er 100 år og dette blir feiret hele denne uken med lek og fest. (Foto: Privat)

Feirer at Fjerdingstad Grendehus er 100 år med aktiviteter og fest

I 1922 sto Fjerdingstad skole ferdig og elevene kunne bokstavelig talt flytte over gata for å «innta» det nye skolebygget. Det ble drevet skole her til 1966 da alle elvene ble overført til Skotselv skole. Nå er det grendehuset som jubilerer.
Annonse

Etter flere år med forfall, har det skjedd mye i og rundt Fjerdingstad Grendehus i Skotselv de siste årene. Bygget er pusset opp i flere omganger og det er Østsiden Vel som står ansvarlig for driften.

Nå skal 100-års historie feires og det til gagns. Det hele begynner i kveld med utetrening på løkka der alle som har lyst til å røre på seg i varmen kan komme. Det hele skjer mellom kl.19 og 20 i kveld og trimmen er helt gratis.

Annonse

Tirsdag blir det kåseri med Thor Gotaas. Temaet er Loffere og her er det inngangspenger. Torsdag kveld bys det inn til jubileumskafé og da oppfordres det til å ta med en venn og heller ta middagen på Fjerdingstad. Hva som står på menyen fortelles det ikke noe om.

Lørdag 11. juni blir det JUHU-dag. Dette er et familiearrangement mellom kl. 12 og 16 med mange ulike aktiviteter for store og små. Bakke Bygdekvinnelag vil vise hvordan barneleker og aktiviteter skjedde for 100 år siden og det blir trolig anledning til å prøve seg her.

Røde Kors stiler også opp med førstehjelpstand og barnekoret Begeistring underholder. Alt dette er helt gratis.

Det er derimot ikke jubileumsfesten på kvelden, men her blir det servering av middag, taler, avduking av tur- og historietavle, historiefortellinger og mye annet. Til og med egen bar og live musikk fristes det med. Her er det selvsagt påmelding og pågangen ventes å bli stor.

Del:
Annonse