29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Torstein Eriksen (t.v.) og Frank Tore Larsen – begge opprinnelig fra Steinberg, stiller til start lørdag. (Foto: Privat)

Rally-NM: Aurskog-Høland Rally på lørdag med harde dueller

Årets Rally-NM fortsetter førstkommende lørdag med det tradisjonsrike Aurskog-Høland Rally i og rundt Bjørkelangen. Frank Tore Larsen er en av flere lokale som stiller til start. Og her kommer det til å bli tøffe dueller.
Annonse

Lørdagens løp er femte runde i årets mesterskap, og deltakerne skal gjennom åtte fartsetapper på grusveiene i området nord/øst for Bjørkelangen. En etappe kjøres svært nær Bjørkelangen sentrum med målgang ved Kjelle videregående skole.

Aurskog-Høland er et tradisjonsrikt løp i norsk rallysport. Det er 31 år siden det ble kjørt for første gang i 1991, og det ventet rundt 90 deltagere over startrampa ved Bjørkelangen Sporthall, der løpets base befinner seg.

Annonse

Det har vært til dels stor spenning og svært jevne dueller i kampen om NM-poeng så langt i år. Spesielt i klassen med de raskeste bilene har det vært jevnt og et høyt sportslig nivå.

Førere som Eyvind Brynildsen, Frank Tore Larsen, Ole Christian Veiby og Marius Aasen har stått for spenningen, og det er ingen grunn til å tro at det ikke vil fortsette på samme måte i Aurskog-Høland Rally.

NRK1 vil også denne gangen ha en fyldig oppsummering av løpet, som sendes mandag kveld.

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

Det er i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene, de raskeste bilene og mest kjente profilene befinner seg. Eyvind Brynildsen fra KNA Varna vant NM-åpningen. Han har etter det en andreplass og to tredjeplasser. Fortsatt til gode å være utenfor pallen, har 97 poeng og NM-ledelse er fasit for Skoda-føreren. Sammen med kartleser Roger Eilertsen har han vært jevnheten selv, og ingen skal være i tvil om at han vil kjøre for seier på lørdag.

Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger og kartleser Stig Rune Skjærmoen har vist en stigende formkurve med seier i de siste NM-rundene. En andreplass i NM-åpningen hadde de også, men med ett brutt løp står VW Polo-duoen med 90 poeng så langt. Men det holder til andreplass.

På en tredjeplass følger Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal. Han har også én seier i år, og dessuten to andreplasser, men i likhet med Veiby har han ett brutt løp. 83 poeng har VW Polo-føreren sammen med kartleser Torstein Eriksen. Begge er opprinnelig fra Steinberg.

På en fjerdeplass følger Marius Aasen med kona Marlene Engan Aasen i kartleserstolen. Med sin Skoda Fabia R5 har de kjørt inn 57 poeng. De har vært på pallen i to av fire NM-runder så langt.

NM-veteranen Anders Grøndal følger på en 5. plass med sin Skoda Fabia. Grøndal og kartleser Marius Fuglerud holdt et meget høyt tempo fra start i forrige runde på Sørlandet, men måtte dessverre bryte. De står bokført med 42 poeng.

Med tohjulsdrift
I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det også i år Steve Røkland fra KNA Kongsvinger som har tatt føringen i sin Peugeot 208 R2. Sammen med kartleser Raymond Braaten har han tre seire og ett brutt løp. Det har gitt 98 poeng så langt.

Nærmest ligger klassens veteran, Morten Storsveen fra KNA Varna med kona Merete Storsveen som kartleser. De kjører Renault Twingo R2 og har 77 poeng.

På en tredjeplass følger Sindre Backe fra NMK Hadeland i Ford Fiesta R2. Sammen med kartleser Mads Johansen har han 65 poeng så langt.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift har Martin Nygård og kartleser Tina Jeanette Olsen fra KNA Kongsvinger vært i det umulige hjørnet det meste av sesongen så langt. De har tre seier og en andreplass med sin Subaru Impreza og totalt 124 poeng.

Nærmest følger Even Moan og Glenn Bjørnerud i Mitsubishi med 70 poeng. På en tredjeplass ligger Petter Sæves Waskaas fra NMK Grenland og hans kartleser Henrik Ø. Johannessen. De har kjørt inn 53 poeng med sin Subaru. 

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er det Mads Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg i Volvo 940 som har kjempet seg til ledelse med to seire, en andreplass og ett brutt løp så langt i år. Sammen med kartleser Lasse Berg har han 89 poeng.

Christian og Ole Martin Sagli fra KNA Kongsvinger i Volvo hadde NM-ledelsen før forrige runde, men ligger nå på en andreplass. De er imidlertid ikke mer enn tre poeng bak Hvambsahl, så det er jevnt i kampen om NM-gullet når tre løp gjenstår.

På en tredjeplass følger Kristian Hvambsahl fra NMK Kongsberg i Volvo 240. Sammen med kartleser Jonas Hvambsahl har han kjørt inn 75 poeng.

Aurskog-Høland Rally har sin base, start, mål og serviceplass ved Bjørkelangen Videregående skole. Løpet starter klokken 09.00. Målgang er 16.24.

Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.no

Del:
Annonse