17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale har her plantet et Eikerplomme-tre foran en gjeng spente barn i Røkeberg Kultur- og Naturbarnehage i Vestfossen.

Ordføreren plantet plommetre for spente barnehagebarn

Det måtte selvsagt være et Eiker-plomme tre som ordfører Knut Kvale plantet på Røkeberg Kultur- og Naturbarnehage i Vestfossen i dag. Det skjedde i anledning av Verdens miljødag, som var den 5. juni.
Annonse

Helt siden 1985 har Øvre Eiker Senterparti markert denne dagen – enten med planting av trær eller ved å gi bort planter som mottakerne kan plante selv.

Men i dag var det altså ordfører Knut Kvale som fikk æren av å plante et tre i hagen til barnehagen på Røkeberg foran en gjeng spente unger. De hadde gledet seg i flere dager på at ordføreren skulle komme.

Annonse

Med seg hadde han Kim Mogen Myhre, som hadde leitet fram et fint lite plommetre av det sjeldne slaget. Ikke mange som har Eikerplomme lenger, men Marit og Simen Hals i Vestfossen donerte dette treet for anledningen.

Barna i naturbarnehagen lovte på sin side å ta godt vare på treet og skulle sette opp vanningslister for at det skulle overleve sommeren.

Den private kultur- og naturbarnehagen har nå 60 unger i den gamle skolen på Røkeberg. Her satses det – som navnet tilsier – mye på kultur og miljø. Og den siste uka har det vært et spesielt fokus på miljøet.

I den anledning har de hengt opp en plastikkhval på veggen som ungene nå fyller med avfall de finner ute i naturen på Røkeberg. Hvalen er som kjent et symbol på forsøpling i havet, og på denne måten får ungene sett hva som skjer når de fyller «magen» til hvalen med søppel de finner.

Ungene går på ryddejobben med stort engasjement – iført hansker og plastposer til å samle opp søppelet i. Og det mangler ikke på «råvarer» på Røkeberg-området, skal vi tro de ansatte rett.

Dette er en populær barnehage som drives av foreldre og altså er privat eid. Etter at opptaket var gjort nylig, viste interessen for å komme hit var stor og barnehagen har fullt belegg fra høsten av.

Senterpartiet i Øvre Eiker har siden 1985 markert Verdens miljødag og Knut Kvale følger opp tradisjonen i god ånd.

Del:
Annonse