6. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vox Egeri fylte nesten Vestfossen kirke i går kveld og det var et «nytt» kor som sto for sangen under ledelse av Matthias Isaksen.

Vox Egeri sang sommeren inn i Vestfossen kirke

Jeg danset ikke mot vår sammen med Vox Egeri i går. Jeg danset mot sommeren og ja jeg kan vel si at jeg og resten av publikum danset inn i sommeren med koret. Vi danset ikke i en blomstrende sommereng som i en av sangtekstene, men vi danset i Vestfossen kirke.
Annonse

Med sin nye dirigent, Matthias Isaksen, inntok koret kirken, og sang «Mitt hjerte er ditt» og med det sang de seg rett inn i hjertet mitt og svært mange andres denne kvelden. Det vil si det hadde de vel strengt tatt gjort lenge før de kom til den i kveldens program som besto av 14 sanger og to pianostykker.

Det hele startet med slåttestevet «Nøringen» fra Voss. Og med damene på den ene siden av kirkerommet og herrene på den andre så nøra koret oppunder både spenning og annet som lå i lufta etter en lang, lang korpause.

Annonse

Jeg fornærmer neppe noen om jeg sier at Vox Egeri er distriktets ledende kor om vi holder Eiker prosjektkor utenom. Og det beviste de i kveld.

Etter «Nøringen» fikk vi rask rekkefølge servert «Körtrall», «Sommarpsalm» og «Ut i vår hage».

Koret presenterte seg i flere sjangere og på flere språk. Publikum fikk Lennon/McCartneys «When I’m sixty four» i et arrangement av Alan Billingsley, med dirigenten ved flygelet. Aldeles strøkent utført.

Strøkent var også de de to numrene som Matthias Isaksen spilte på det flotte flygelet i Vestfossen kirke. Først «Clair de lune» og samtidig «How great thou art» og noe senere i konserten Harald Sæveruds kjempehit, som Matthias sa, «Kjempeviseslåtten».

Koret har fått en fenomenal dirigent og en stor pianospiller i sin midte. Og hvis dette er representativt for lærekreftene ved musikklinja på Kongsberg videregående skole så ligger elevene der godt an.

Det vil føre for langt å gå inn på alle 14 sangene her. Veldig subjektivt vil det også bli. Også var det dette med smak og behag. Men jeg likte best «Month of maying», «Kjerringa med staven» og «Java jive» som var avslutningsnummeret og som endte i stående applaus for kor og dirigent.

Nå er det bare å glede seg til sommeren – nå kan den egentlig bare komme.

Vox Egeri har sunget den inn.

Og så er bare å glede seg til å følge Vox Egeri og Matthias Isaksens videre ferd. De satte en standard i kveld.

Anmeldt av Tor Kenneth Talmo
Tekst og foto

Del: