28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mannekengoppvisningen inneholdt moter fra flere forretninger i Hokksund med lokale modeller. Her er det tøy av den lettere sorten som vises.

Hokksund-dager i strålende solskinn og pøsende regnvær

Å arrangere markedsdager i juni er en «risikosport». Det fikk Hokksund Handelstandsforening erfare i dag. I det ene øyeblikket var det strålende solskinn, varmt og godt – i det andre pøste det ned. Heldigvis var arrangementet foran rådhuset ferdig da været ble som verst.
Annonse

Det formelig bøttet ned over Hokksund i ettermiddag. De som ennå ikke hadde pakket ned markedsteltene sin fikk en stri tørn med å holde alt på plass og ikke minst alle varene tørre.

Men før det – var altså været både strålende og varmt og det satte folk pris på. For det kom flere til gratis frokost enn det arrangørene hadde sett for seg og det måtte hentes mer brød i butikken da de gikk tomme.

Annonse

Utover formiddagen var det ulike underholdningsinnslag der både Hokksund Mikro og Minising stilte opp. Det gjorde også Øvre Eiker skolekorps, Hokksund Byteater Jr. og Hokksund Mannskor.

Også moteshowet der lokale butikker viste fram noe av sitt utvalg i sommerklær gikk klar av regnet. Evy Hofsvang ledet showet med lokale mannekenger til stor glede for publikum.

Natalia (t.v.) Oleksii og Katarina solgte varer til inntekt for foreningen Øvre Eiker for Ukraina. (Foto: Privat)

Også et par av de politiske partiene markerte seg i dag. Høyre gikk rundt og delte ut solkrem for å hindre at du skulle bli rød. Arbeiderpartiet hadde en skikkelig stand der de blant annet ba innbyggerne om deres mening og forslag til hva de skulle satse på videre.

En annen stand som markerte seg var foreningen Øvre Eiker for Ukraina. Her stilte flere ukrainere opp med ting de selv hadde laget og inntektene fra salget gikk til foreningen og ulike tiltak som den gjør for flyktningene.

Det var også en veteranbilparade gjennom Hokksund sentrum, men det var under heller våte forhold og derved med et begrenset publikum.

På Sanden Hotell forbereder de seg nå til konsert i kveld der Ole Hartz varmer opp fra klokken 20 til Katalysator kommer på scenen ved 22.30-tiden. Da er det bare å håpe at været holder seg stabilt godt.

Her ser du noen bilder fra Hokksund-dagene lørdag.

Del:
Annonse