14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Å kjøpe bolig er trolig den største investeringen du gjør i livet som privatperson. Da gjelder det å få gode råd om hva som lønner seg for deg. (Illustrasjon)

Å bytte bank er enklere enn du tror

ANNONSØRINNHOLD: Du tenker kanskje at det er mye papirer som skal fylles ut, og at du må møte opp i banken for å signere. Slik er det ikke lenger. Du kan fikse ting selv på nett.

For å flytte boliglånet til oss, må du først bli kunde hos oss, det gjør du enkelt på nett ved å registrere deg med BankID. Registreringen tar kun noen få minutter. Når det er gjort har du tilgang til nettbank og kan søke om å flytte lånet ditt fra en annen bank. Selvsagt er du også velkommen innom oss, hvis du har lyst til å prate om hvordan du best sikrer deg en god økonomisk hverdag. Du finner oss på 30 kontorer rundt på Østlandet, og kan velge det som ligger nærmest deg.

Hvorfor flytte boliglånet?
Har du hatt boliglån, dagligbank og sparing i en og samme bank en stund, kvier du deg kanskje for å bytte til en annen bank. Vi mener at det kan være smart flytte lånet sitt av og til. Da får du en god mulighet til å ta en full gjennomgang av økonomien din.

Slik refinansiering gjør at du får bedre kontroll og kan gjøre gode økonomiske valg. Kanskje du har du et billån eller andre små dyre lån som du kan bake inn i boliglånet. Det vil gjøre at du kan få lavere rente og ikke minst mer oversiktlige utgifter fordi lånekostnadene blir samlet i en månedlig utbetaling.

Det nye boliglånet ditt må være innenfor 85 prosent av boligens verdi. Inntekt, total gjeld og betalingsevne er kriterier som også vurderes når du skal søke om boliglån.

Før du flytter boliglånet bør du bruke lånekalkulatoren for å se hvilken betydning det nye lånet vil ha for økonomien din. Du kan legge inn beløpet du ønsker å låne, hvor mye boligen din er verdt og hvor lang nedbetalingstid du vil ha. Lek deg litt med disse verdien og se hva den månedlige kostnaden blir. Kanskje kan en liten økning av lånet også innebære at du får råd til en oppussing.

Hva skal jeg gjøre for å flytte boliglånet
Rent praktisk søker du først om å bli kunde med BankID. Deretter går du inn i nettbanken, velger menypunktet «Lån» deretter «Søk om lån» og så «Søk boliglån», og «flytte lån fra annen bank». Legg så inn hvor mye du skal låne, og adressen på boligen du skal stille som sikkerhet. Boligverdien hentes som regel inn fra et sentralt eiendomsregister. Du kan velge mellom flere typer boliglån.

Du trenger ikke møte i banken for å gi oss selvangivelse og lønnsslipp lenger. Banken kan hente inn slike økonomiske opplysninger fra Altinn. Det eneste du må gjøre er å logge deg inn der for å gi ditt samtykke til at vi kan hente dette digitalt. Skal du låne sammen med noen kan det lønne seg at dere legger inn lånesøknaden sammen. Begge to må identifisere seg med BankID og begge må ha samtykket i Altinn.

Når vi har vurdert økonomien din og det viser seg at du kan få det boliglånet du ønsker hos oss, sørger vi for flytting fra gammel bank. Velger du en fullservice bank, vil det si at du kan velge å bare ha boliglån hos oss, eller så kan du flytte både sparing og forsikring også. Det er enkelt å forholde seg til når du har alt på ett sted.

Artikkelen er bestilt av
Sparebanken Øst

Del: