28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sebastian Christensen har vært kordirigent i 40 år og runder av med en stor konsert i Kongsberg kirke med blant andre solister fra Celebration, som han dirigert i flere år som Siri.

Runder av 40 år som kordirigent med jubileumskonsert

Det blir gospelkonsert med Sebastian Christensen, kor og band i Kongsberg kirke søndag 19. juni. Sebastian – som nylig deltok i «The Voice» på TV2, vil i samarbeid med Glogerakademiet nå avrunde 40 år som kordirigent med en storslagen gospelkonsert med blant andre lokale solister.
Annonse

– Jeg har for anledningen samlet et stort kor med 70 sangere og band. Felles for alle medvirkende er at de har hatt meg som dirigent en gang i løpet av disse årene. Dette er korister fra Celebration (Drammen/Eiker), MixSing (Kongsberg/Numedal), DameEtagen (Kongsberg, Drammen/Oslo), Sirius (Hamar/Ringsaker) og fra andre korprosjekter, sier han.

– Et langt virke som kordirigent går mot en avslutning. Det har vært fantastiske år, jeg har opplevd så mye flott, sterkt og vakkert – i møte med musikkens klanger og budskap, stemmer og mennesker – gjennom utallige øvelser, konserter og turnéer, sier Sebastian.

Annonse

Det er med stolthet, stor glede og entusiasme han ser frem til denne konserten, men også med vemod.

– Jeg elsker «stemmen» som instrument, men ønsker å prioritere andre vokale prosjekter videre. Jeg har deltatt på årets sesong av «The Voice – Norges beste stemme», der jeg kom til kvartfinalen, sier han.

Repertoaret denne kvelden er fra hans absolutte favoritter. Derfor vil han ikke bare være dirigent på denne konserten, men også hovedsolist, nettopp for å være den som kan formidle sterke fortellinger, med et stort og mektig kor i ryggen.

– Dette vet jeg blir sterkt og stort for meg – denne store hendelsen og avslutningen for meg – med meg, med koret og bandet, sier Sebastian Christensen.

Musikere:
Piano: Lasse Gulbrandsen
Hammond: Ole Gjøstøl
Gitar: Dag Tofteng
Bass: Espen Hauge
Trommer: Rolf Øyvind Hæg
Lyd/lys: Bjørn Idar Sommer

Del:
Annonse