24. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir politisk streik som rammer alle tog på Østlandet i morgen mellom kl. 11 og 13. (Foto: Vy)

Full togstans i to timer under en politisk streik tirsdag

Fra kl. 11.00 til kl. 13.00 i morgen tirsdag 14. juni stanser alle togene på Østlandet. Dette skyldes en politisk streik vedtatt av Fagforeningene Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund.
Annonse

Alle togene til Vy tog på Østlandet står stille fra kl. 11.00 til kl. 13.00. Dette gjelder også Bergensbanen mellom Oslo og Hønefoss og Gjøvikbanen, melder Vy på sine nettsider.

Tog underveis vil stoppe på nærmeste stasjonen innen kl. 11.00 og stå stille frem til streiken er over kl. 13.00.

Annonse

Som følge av streiken blir det dessverre forsinkelser og innstilte avganger også i en periode etter at streiken er avsluttet. Vi gjør vårt beste for å få alle tog tilbake i vanlig trafikk så fort som mulig, melder de.

Detaljer for togene som blir påvirket, oppdateres i vår reiseplanlegger.

Merk at også Flytoget er berørt, samt noen svært få avganger hos Go-Ahead Nordic og SJ NORD.

Blir det alternativ transport for Vys tog?
Det blir ikke satt inn buss for tog eller annen alternativ transport for togene som blir påvirket av streiken.

Gjelder reisegarantien til Vy?
Du får ikke refundert utgifter til annen transport.

Prisavslag som følge av forsinkelse på grunn av streiken gis bare hvis du kjøpte billetten før informasjon om streiken var tilgjengelig. Dette gjelder billetter kjøpt før midnatt natt til 4. juni.

Velger du å ikke reise fordi toget ditt er påvirket av streik, kan du avbestille billetten innen avgang og få pengene tilbake. Dette gjelder også Lavprisbilletter, hvis billetten ble kjøpt før midnatt natt til 4. juni.

Hvorfor er det streik?
Streiken er vedtatt av Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund. De skriver på sine nettsider:

I forbindelse med at regjeringa fortsetter å splitte opp persontrafikken på Østlandet i to med Østlandet 1 og Østlandet 2 og dermed fortsetter jernbanereformen til Solberg-regjeringa, blir det avholdt politiske streik tirsdag 14. juni 2022 i tidsrommet kl. 11.00 – 13.00. Streiken er i samarbeid med Norsk Jernbaneforbund.

I Hurdalserklæringen skriver de at de skal stoppe oppsplittinga, dette er det stikk motsatte når de nå gir direktoratet mulighetene til å fortsette oppsplittinga ved å forhandle med to statlige selskaper.

Vi mener at det er mer effektivt å ha en samlet jernbane, både for passasjerene og for våre medlemmer. Stordriften ved å kunne bruke personalet og materiellet på tvers er mye mer lønnsomt. Vi ser at det ofte oppstår press på våre overenskomster.

Del: