14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

SPERRET AV: Her er bombegruppa på plass og området sperret av. (Alle foto: Joakim Fjeldli / DRM24

Fryktet eksplosiver i nabolag – bombegruppa rykket ut

Politiet evakuerte flere boliger i Krokstadelva før faren ble avblåst onsdag kveld.
Annonse

Da det dukket opp noen mistenkelige kabler eller ledninger fra en steinblokk tok entreprenøren ingen sjanser, og tilkalte politiet. Politiet sendte bildene videre til bombegruppa i Oslo får en vurdering, og det førte til full utrykning.

– Ettersom dette var såpass akutt og i et boligområde måtte vi håndtere det med en gang. Det hadde vært annerledes hvis dette var noe som ble funnet i et område uten fare for omgivelsene og kunne blitt håndtert av en sivil aktør, opplyser politiet til DRM24.

Annonse

Og med kyndig kompetanse fra bombegruppa på plass, ble faren raskt avblåst.

– Det viste seg å ikke være noen fare for omgivelsene og ingen eksplosiver på stedet. Vi fryktet at dette kunne være gammel dynamitt ettersom det ikke er gravd på stedet siden 70-tallet, opplyser politiet til DRM24.

Naboene i Mikkelsveien i Krokstadelva fikk litt spenning i hverdagen etter at de fryktet ustabil dynamitt tett på bebyggelsen.

Del:
Annonse