23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Defileringen fra brannstasjonen til Eiker Kvikk søndag etter middag med ca. 400 deltakere pluss støtteapparat.

Hokksund Turnfestival med stor oppvisning på Eiker Kvikk

Hokksund Turnforening har denne helgen vært vertskap for flere hundre turnere fra Buskerud. Søndag var det defilering og oppvisning på Eiker Kvikk på Røren. Hallen på Loesmoen var rett og slett ikke stor nok til alle deltakerne og publikum.
Annonse

Turnfestivalen startet lørdag med en rekke konkurranser i hallen på Loesmoen. Her var det Salto-konkurranse, troppskonkurranser og åpen hall. På Hokksund Ungdomsskole var det innkvartering og bevertning av alle deltakerne i tillegg til diskotek på kvelden.

Unge turnere i alderen seks til 10 år har lekt seg på mattene lørdag. Det samme gjelder de litt eldre – helt opp til 30 år. Det er blitt konkurrert i forskjellige klasser og alderstrinn før alle kunne nyte en Tacobuffet på ungdomsskolen.

Annonse

Det var flere hundre turnere med denne helgen. De kom fra Hokksund, Uvdal og Rødberg, Mjøndalen, Solberg, Gol samt Rollag og Veggli.

Mjøndalen hadde en av de mer fargesprakende troppene med Lille Havfruen som tema.

Stor defilering søndag
Litt over klokken 14 søndag var det klart for defilering fra brannstasjonen i Hokksund og opp til Eiker Kvikk. Her gikk alle i fine kostymer, med flagg og faner opp til idrettsanlegget på Røren for å vise foreldre, besteforeldre og mange andre hva de hadde laget av show.

Selv om arrangøren hadde skiltet om arrangementet og politiet var på plass, var det dessverre var det flere bilister som ikke greide å følge anvisningene da veien ble stengt. Andre igjen demonstrerte sin frustrasjon over å ligge bak en slik prosesjon at de kjørte langt over forsvarlig fart like etter.

Med slike arrangement er det også store utfordringer med hensyn til parkering på Røren selv om skole og nærbutikk ble tatt i bruk i tillegg til Eiker Kvikks egen plass.

Tidligere turner og ordfører, Ann Sire Fjerdingstad, stilte opp som speaker på Eiker Kvikk.
Turnere fra Hokksund Turnforening hadde satt sammen en forestilling med flere innslag fra tidligere show og dermed flere kostymebytter.
Showet til Hokksund ble kalt «The Raining man» og selv om det så utrykt ut med hensyn til været, fikk de ikke bruk for paraplyene til annet enn selve showet.
Publikum i hopetall på Eiker Kvikk. Kiosker og underholdning gjorde at de koste seg.
Troppen fra Mjøndalen hadde den lille havfruen som tema og var kanskje den mest fargesprakende av alle som var med på oppvisningen.
Del:
Annonse