24. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

35 hjemmeboende eldre i Skotselv og Burud fikk være med på gjestebud i regi av Bakke Sanitetsforening onsdag.

Holdt gjestebud for hjemmeboende eldre på Solhaug

Bakke Sanitetsforening vartet opp med deilig mat på Solhaug i Skotselv onsdag. Gjestene, som denne gang var 35 hjemmeboende eldre på 70 pluss, fikk servert middag og kaffe og kaker.
Annonse

Mange eldre sitter hjemme det meste av tiden og det sosiale livet er det så som så med. Også når det gjelder mat og ernæring er det mange som sliter med å få i seg nok og god mat.

Derfor har Norges Sanitetsforening tatt initiativet til at det kan arrangeres slike gjestebud rundt om i landet. Det skjer i samarbeid med DAM-stiftelsen, som har bidratt med 25.000 kroner til hvert av lokallagene som vil arrangere dette.

Annonse

Onsdag var det altså Skotselv sin tur til å varte opp hjemmeboende eldre i Skotselv og Burud-området. Gjennom Facebook og hjemmesykepleien får de eldre informasjon om det som skjer, og 35 godt voksne stilte opp for å få seg et godt og helt gratis måltid.

I tillegg vartet foreningen opp med underholdning og allsang av både organist JeeYoung Park og Tom A. Ingebo på trekkspill.

Gunn Munkhaugen i Bakke Sanitetsforening sier at det blir flere slike gjestebud til høsten i samarbeid med Bakke Bygdekvinnelag og diakonatet i Bakke menighet. Med kun frivillige som arrangører, er det kun råvarene som koster penger, og da blir det plass til flere slike gjestebud for pengene de har fått.

De kaller arrangementet «Kanskje kommer kongen». Men det er gjestene som er «kongen» på disse samlingene og har ingenting med slottet å gjøre. Det ble uansett en hyggelig sammenkomst med god mat og underholdning.

Del: