21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trenerne Tine Hovind (t.v.) og Lisa Casmilla Holmen med det gjeve trofeet de har med seg hjem til Norge og Eiker. (Alle fotos: Privat)

EM-gull til Eiker Cheer Team i Hellas – kommer hjem med kjempepokal

Eiker Cheer Team (ECT Eagles) tok gull EM i Cheer i går i kategorien Jr. HipHop med laget Groundbreakers. Om alt går etter planen kommer de hjem i kveld med en kjempepokal i bagasjen.
Annonse

En av lederne i troppen, Kristine Hellandsvik Sylling, sier til Eikernytt.no at dette er en tøff kategori med mange gode lag, hvor Norge gjorde det sterkt med KCD fra Kongsberg som tok bronsemedaljen med laget Zeecrew.

Konkurransen gikk over to dager, og de fem beste kvalifiserer seg til finalen. Etter dag én lå Groundbrakers på 3. plass, 0,5 poeng bak 2. plassen og 4 poeng bak 1. plassen.

Annonse

– Groundbreakers leverte sin beste kjøring så langt på dag to og det holdt til gull, sier en stolt trener.

Dette er første EM gull for Eiker Cheer Team noensinne og kvalifiserer til å stille som representasjons landslag i neste års VM. Laget består av 20 utøvere i alderen 14-16 år. Lisa Camilla Holmen og Tine Hovind er stolte trenere.

Groundbreakers er navnet på laget som vant, det er ett lag i klubben Eiker Cheer Team (ECT Eagles) som holder til i Hokksundhallen. Eiker Cheer Team har til sammen15 ulike lag innen Cheeer (HipHop, Pom og Cheerleading).

Bakgrunnsinformasjon om laget Groudbreakers
Etter en imponerende 2. plass i NM har Jr. HipHop laget kvalifisert seg til EM i Athen i sommer. Dette er imponerende på så mange måter. Oppkjøringen til NM var ikke ideell, i januar fikk laget den triste beskjeden om at deres treningstilbud i Unbound i Drammen ble lagt ned. Koronaperioden ble for tøff og med synkende medlemstall, var det ikke lenger grunnlag for videre opprettholdelse av treningstilbudet.

ECT Eagles, et idrettslag med samme idrett i nabokommunen omrokerte timeplaner og fikk laget rom for Unbound utøvere som ønsket å fortsette i idretten sin. Dette takket være et tett samarbeid med Unbound i denne perioden og en villighet fra trenere om å satse videre.

Det ble gjort store investeringer av ECT Eagles for å gi Unbound-utøverne et best mulig grunnlag for å satse videre, blant annet en hel speilrekke til 143.000 kroner.

Laget med gullmedaljen som henger veldig høyt i et EM.

Seks uker før NM var lagene Groundbreakers og Blast på plass i Hokksundhallen. Det ble en intens treningsperiode for å bli klare til NM, med mye ekstratreninger, men alltid med et smil fra både utøvere og trenere.

Den 20. mars kunne begge lagene strekke henda i været – det tok 2. og 3. plass i NM. 1. og 2. plass kvalifiserer til EM, så da var Groundbreakers klare for EM.

Laget og troppen er klare til å reise hjem til Norge i kveld, og har ventet spent på beskjeden fra SAS om hvordan det gikk i meklingen.

EM i Hellas er over og for en fantastisk helg det har vært der ni av 13 lag tok med seg medaljer hjem, skriver foreningen for NAIF Cheerleading & Performance cheer på sine nettsider.

Vi gratulerer så mye til alle lagene:
Gull: ECT Eagles Groundbreakers – Junior HipHop
Gull: NRC Tigers Junior Coed Elite – Junior Coed
Sølv: Viqueens Spirit – Senior All Girl Premier
Sølv: NRC Tigers Senior Coed Elite – Senior Coed Premier
Bronse: Viqueens Force – Senior Coed Premier
Bronse: KCD Fierce – Senior Pom
Bronse: KCD Zeecrew – Junior HipHop
Bronse: KCD Vision Crew – Senior HipHop
Bronse: NRC Tigers Senior All Girl Elite – Senior All Girl Premier

Vi gratulerer resten av lagene med flotte plasseringer i EM:
– 4. plass – Viqueens Uniqe – Junior Coed
– 4. plass – Charmers Enchanted – Junior All Girl Elite
– 4. plass – KCD ACE – Senior Pom
– 5. plass – MCC Ruby – Senior HipHop
– 6. plass – Viqueens Incredible – Junior All Girl Elite
– 8. plass – Sirens senior Elite – Senior Pom
– 9. plass – NRC Tigers – Junior All Girl Elite
– 11. plass – Sirens Junior Elite – Junior Pom

EM i Cheer er en stor happening og her var det fullt av utøvere og støtteapparat denne helgen.
Del:
Annonse