19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Helge Aasen er én av flere sjåfører som stiller frivillig opp som sjåfør fort sommerskolen i år.

Når frivillige for eldre tar ferie og blir frivillige for barn og unge

Øvre Eiker idrettsråd arrangerer sommerskolen «Sommerkvikk 2022» for barn og unge denne sommeren. ECT Eagles, Vestfossen IF, Bakke IF og IL Eiker Kvikk står for gjennomføringen og alt er gratis for deltakerne.
Annonse

– Vi har et budsjett for «Ruslebuss» med plass til opptil 50 passasjerer. Vi har imidlertid så stor pågang av barn og ungdom hver dag og i tillegg har vi kurs i norsk på samme sted. Vi var litt rådville på hvordan vi kunne løse logistikken med transport i Sommerskolen med begrenset budsjett. Buss tilbudet har vi sett er en viktig faktor for at barn og unge kan komme seg til og fra sommerkvikk på tvers i kommunen vår, sier leder i idrettsrådet, Hanne Lyngaas.

Øvre Eiker idrettsråd var derfor utrolig takknemlige da Øvre Eiker kommunes dedikerte frivillighets koordinator satte oss i forbindelse med FRIK, Frivillighets korpset på kommunens eldresenter Eikertun.

Annonse

Leder i Frivilligkorpset, Bjørg Andreassen, sier at det var hyggelig å kunne stille bussen sin til disposisjon. Den skal brukes og leve opp til navnet sitt. Bussen de har tilgjengelig er en minibuss med 17 plasser som idrettsrådet kunne få leie til en symbolsk sum.

– Dette var et veldig hyggelig bidrag og vi i ressursgruppen i Sommerkvikk takket hyggelig ja til dette rause tilbudet, forteller Lyngaas.

Tilbudet kom imidlertid med en liten utfordring.

– Vi trengte noen frivillige som kunne være behjelpelige med å kjøre bussen for oss og som satt på nødvendig førerkort for dette. Øvre Eiker idrettsråd og frivillighets koordinatoren er godt kjent med at Øvre Eiker kommune har mange voksne ildsjeler som gjerne vil bidra om de kan få lov og bli spurt. Og det var nettopp dette som skjedde, sier Lyngaas.

Et kort spørsmål til noen av disse innbyggerne på Frokostpraten på Arbeideren i Hokksund, resulterte i at de i dag her tre personer som har lyst til å bidra inn for å hjelpe til med transport av bussen «Frivilili» i Sommerskolen. En av primus motorene som har tatt hovedansvaret som bussjåfør for Sommerkvikk er Helge Aasen.

– Jeg koser meg med å kunne være med på dette. Det er ekstra hyggelig å kunne samarbeide med busstilbudet som Sommerkvikk har kjøpt inn fra Th. Liens og se hvordan vi bidrar inn med å hente og bringe spente barn og ungdom til flotte sommeropplevelser i Øvre Eiker i sommer. Det er god nok belønning for meg og de andre som ønsker å bidra og å være en del av dette flotte sommerskoletilbudet, sier han.

Leder i Øvre Eiker idrettsråd, Hanne Lyngaas er ydmyk og vet ikke helt hva hun skal si om slike tilbud som bare skjer av seg selv, men vi ønsker dem velkommen inn som viktige ressurser for oss. Det betyr mye. Samtidig er det et kjent mennesketrekk at folk som melder seg frivillige er rett og slett hyggelige folk. Vi har nettopp blitt kjent denne sommeren og har lyst til å fortsette dette hyggelige bekjentskapet for å se om vi kan finne på andre flotte ting sammen, sier hun.

Del:
Annonse