16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Styreleder i Viken Idrettskrets, Roar Bogerud, delte ut diplom og blomster til leder av idrettsrådet, Hanne Lyngaas.

Overrasket med Gullvaffel til idrettsrådet i Øvre Eiker

Sist torsdag ble Øvre Eiker Idrettsråd ved leder Hanne Lyngaas, overrasket da Viken Idrettskrets dukket opp på Sommerkvikk-samlingen i Vestfossen. Med seg hadde de en Gullvaffeldiplom.
Annonse

Ikke noe er mer kjent innen idrettsbevegelsen enn nettopp vaffelen. Den er blitt symbolet på dugnad og medvirkning fra foreldre og foresatte samt alle frivillige som hver dag stiller opp for barn og ungdom.

Normalt deler Gullvaffelen ut gang i året, men siden 2022 er Frivillighetens år, deler Viken Idrettskrets ut én hver måned. Torsdag var det altså Øvre Eiker Idrettsråd sin tur til å få denne utmerkelsen.

Annonse

I begrunnelsen for utdelingen sier kretsen at Øvre Eiker er et av idrettsrådene som evner å tenke på mer enn bare kjerneaktiviteten. Sammen med idrettslagene Vestfossen IF, Bakke IF og Eiker Kvikk IF er de pådriver for at 3.750 barn og unge i Øvre Eiker får delta på et mangfoldig tilbud helt gratis. Inkludert buss og transport, og mat.

Denne månedens gullvaffel går ikke til én person. Den går til en idrettsorganisasjon i idretten som har pøst på med gode ideer for et samarbeid på tvers av idrettslag og det offentlige for å skape masse aktivitet for alle barna i kommunen. Nemlig Øvre Eiker idrettsråd.

Her er det nemlig Sommerleir i sommerferien og høstleir i høstferien – for alle. Med hoppeslott, fotball-dart og kanopadling, vannsklie og masse lek og moro, heter det i begrunnelsen.

Ungdom som ressurs
Det som også er unikt ifølge kretsen, er at de bruker ungdom som aktivitetsledere. 50 ungdommer har deltatt på aktivitetslederkurs, fått kursbevis og sin aller første sommerjobb. De får dermed både erfaring som trenere og ledere og noe å ha på CV-en sin.

Se video fra overrekkelsen her

Del:
Annonse